Fotografija: Foto: Pozega.eu
Galerija
Foto: Pozega.eu

Strava na pružnom prijelazu: "Čuli su se vrisci i turiranje, jadnik se nije mogao osloboditi..."

Zasad nije poznata težina ozljeda dviju osoba koje su odmah po dojavi o događaju prevezene u bolnicu
Teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovali putnički vlak Hrvatskih željeznica i teretno vozilo dogodila se u petak u iza 12 sati u Požegi.

Kako su nam potvrdili u požeško-slavonskoj policiji, dojava o nesreći u policijski Operativno komunikacijski centar zaprimljena je u 12 sati i 39 minuta, te su na mjesto događaja u Frankopanskoj ulici odmah upućene interventne službe, piše Jutarnji list.

- Dvije ozlijeđene osobe prevezene su u bolnicu. Težina njihovih ozljeda zasad nije poznata - rekli su nam u policiji.

Očevid je u tijeku, a željeznički promet tom dionicom trenutno je u prekidu, kao i cestovni promet s obzirom na to da se nesreća dogodila na samom pružnom prijelazu koji je inače osiguran zaštitnom rampom.

<p>Foto: Pozega.eu</p>

Foto: Pozega.eu

Kako doznaje Požega.eu, vlak se kretao iz pravca Velike te je dolaskom do pružnog prijelaza udario u kamion natovaren građevinskom žbukom koji se u tom trenutku našao na pruzi. Nejasno je kako se kamion našao na prijelazu s obzirom na to da na tom mjestu postoji “rampa” koja je u trenutku prolaska vlaka bila spuštena.

Nakon što ga je vlak gurao 20 metara, kamion je jednim dijelom završio u jarku. Vozač kamiona prevezen je u bolnicu.

Kako doznaje Jutarnji, nesreći je prethodila nesvakidašnja drama. Prema riječima nekih svjedoka, na cesti su se iscrtavale crte pa se stvorila kolona u kojoj se našao i kamion, i to baš nasred pruge u trenutku kada se krenula spuštati rampa zbog nadolazećeg vlaka. Međutim, rampa se, navodno, tvrde svjedoci, zaglavila tada na prikolici kamiona.

<p>Foto: Pozega.eu</p>

Foto: Pozega.eu

- Nakon silovitog udarca začuli su se i vrisci. A prije naleta se čulo i neko turiranje, valjda kamiona koji se nije se mogao osloboditi pa su vozači počeli trubiti. No vlak je taman naišao. Strašno je to sve zvučalo. Nalet vidjela nisam, nego sam izašla tek nakon sudara - rekla je jedna zaposlenica obližnje trgovine.

Doznajemo da se radi o kamionu jedne istarske tvrtke, piše Jutarnji list.