Fotografija: Prizor s mjesta nesreće/Foto: Danijel Soldo/Cropix
Galerija
Prizor s mjesta nesreće/Foto: Danijel Soldo/Cropix

VIDEO Tragedija kod Sl. Broda: Broj mrtvih povećao se na 10, mnogi su životno ugroženi

Osim policije, na mjestu nesreće su i pripadnici vatrogasne postrojbe, a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 45 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znako koliko teško su te osobe ozlijeđene...U slijetanju autobusa inozemnih oznaka na autocesti A3 kod Slavonskog Broda u nedjelju ujutro poginulo je najmanje deset osoba dok je njih 30-ak ozljeđeno, izvijestila je brodsko-posavska policija.

Policija je oko 6,20 sati dobila dojavu da se na autocesti kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnom kolničkom traku dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa inozemnih oznaka, javlja Jutarnji list.

Prizor s mjesta nesreće/Foto: Danijel Soldo/Cropix
Prizor s mjesta nesreće/Foto: Danijel Soldo/Cropix

U nesreći je najmanje 10 osoba smrtno stradalo dok je 45 osoba zadobilo tjelesne ozljede, izvijestila je policija koja očevidom utvrđuje okolnosti pod kojim se dogodila prometna nesreća.

Iz Hrvatskog autokluba su javili da je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 211+450 km između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca u prekidu te da se vozila preusmjeravaju na obilazne pravce.

Teška nesreća kod Slavonskog Broda/Foto: SBonline.net
Teška nesreća kod Slavonskog Broda/Foto: SBonline.net

Načelnik prometne policije policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić dao je izjavu s mjesta nesreće:

- PU brodsko-posavska je u 6:22 primila dojavu da je došlo do slijetanja autobusa. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o autobusu kosovskih registarskih oznaka na redovnoj liniji Frankfurt - Priština. Očevid je u tijeku. Više je osoba smrtno stradalo, a tridesetak ih je prebačeno u bolnicu. Bilo kakve daljnje informacije bit će dostupne nakon završenog očevida, kazao je Galić. Nije mogao točno kazati koliko je osoba smrtno stradalo, no u trenutku dok je davao izjavu iz Policijske su uprave priopćili da je najmanje desetero poginulih.

- Osim policije, na mjestu nesreće su i pripadnici vatrogasne postrojbe, a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znako koliko teško su te osobe ozlijeđene, kazao je Galić.

Prizor s mjesta nesreće/Foto: Danijel Soldo/Cropix
Prizor s mjesta nesreće/Foto: Danijel Soldo/Cropix

- Bio sam na mnogim nesrećama, no ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svjedočio. Autobus je bio pun, no ne mogu reći je li među mrtvima ili ozlijeđenima bilo i djece. Prema riječima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba, kazao je načelnik Galić.

- Situacija je vrlo teška i još uvijek je velik broj životno ugroženih putnika u autobusu, rekao je za Hinu glasnogovornik brodsko-posavske Policijske uprave Damir Brezić.

O uzrocima nesreće zasad se može samo nagađati. Jutarnji neslužbeno doznaje da su u autobusu bila dvojica vozača, navodno su se zamijenili nakon zaustavljanja u Zagrebu.

Načelnik prometne policije policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić dao je izjavu s mjesta nesreće za SBonline.net: