Fotografija: Preuzeta eksplozivna sredstva i streljivo bit će pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja/Foto: Tomislav Krišto/CROPIX (ilustracija)
Preuzeta eksplozivna sredstva i streljivo bit će pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja/Foto: Tomislav Krišto/CROPIX (ilustracija)

Građani u Bjelovaru i Daruvaru predali pet bombi, streljivo i dimnu kutiju

Akcija "Manje oružja, manje tragedija" omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, ali i pirotehničkih sredstava i to bez pokretanja prekršajnih ili kaznenih postupakaDvije osobe s područja Bjelovara i Daruvara dragovoljno su predale eksplozivna sredstva i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovale i tako izbjegle moguće prekršajne ili kaznene sankcije. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas, izvijestili su iz bjelovarske policije.

Bez sankcija

- Odazivajući se na naše kontinuirane pozive jedna osoba iz okolice Bjelovara predala je dvije ručne bombe M-75 i jednu dimnu kutiju "kodš"-m3f. Druga osoba iz okolice Daruvara predala je tri ručne bombe M-75 i čak 200 komada streljiva kalibra 7,9 mm. Preuzeta eksplozivna sredstva i streljivo bit će pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Akcija "Manje oružja, manje tragedija" omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, ali i pirotehničkih sredstava. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Anonimnost osigurana

- Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja, dodaju su iz PU bjelovarsko-bilogorske.