Fotografija: Policija je zaplijenila marihuanu koja je bila u fazi sušenja/Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska
Galerija
Policija je zaplijenila marihuanu koja je bila u fazi sušenja/Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska

Uzgajali hrpu marihuane u okolici Bjelovara: "Našli smo skoro 226 kg droge"

Policija sumnja da su trojica muškaraca tijekom ove godine u okolici Bjelovara posadili veću količinu stabljika indijske konopljeTrojica muškaraca sa šireg zagrebačkog područja uhićeni su i predani pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da su u okolici Bjelovara uzgajali marihuanu.

Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska

Naime, kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, policijski službenici službe kriminalističke policije ove policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom, 47-godišnjakom i 45-godišnjakom sa šireg zagrebačkog područja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. stavka 2. u vezi stavka 1. Kaznenog zakona. 

Obavljena pretraga

- Sumnja se da su zajedno i po dogovoru s namjerom proizvodnje, prerade i neovlaštene prodaje tvari koji su propisom proglašene drogom uzgajali stabljike biljke indijske konoplje te proizvodili drogu Cannabis-marihuanu tijekom ove godine pa do 18. listopada, u okolici Bjelovara u vikend kući i na zemljištu vlasništvo 50-godišnjaka - poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske dodajući kako je jučer temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru provedena pretraga vikend kuće i drugih prostorija vlasništvo 50-godišnjaka pri čemu je u  prostorijama vikend kuće u fazi sušenja pronađeno 225,26 kilograma droge Cannabis-marihuane u fazi sušenja, koja je od 50-godišnjaka privremeno oduzeta.

Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska

- Troje muškaraca je uhićeno i predano pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave u zakonskom roku. Protiv njih zbog počinjenja kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. stavka 2. u vezi stavka 1. Kaznenog zakona, slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru - kažu u policiji.    

Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska