Fotografija: Pronađena indijska konoplja poslana je na analizu u Centar za kriminalistička vještačenja/Foto: Danijel Bartolić/CROPIX (ilustracija)
Pronađena indijska konoplja poslana je na analizu u Centar za kriminalistička vještačenja/Foto: Danijel Bartolić/CROPIX (ilustracija)

Posadio 118 stabljika indijske konoplje pa od njih proizveo 25 kilograma čiste marihuane

Tužiteljstvo ga tereti da je osim marihuane u dva navrata prodao speed i ecstasyOpćinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podignulo je optužnicu protiv 37-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je uzgajao marihuanu koju je potom prodavao na ilegalnom narkotržištu.

Osim toga, tužiteljstvo ga tereti da je jednom prilikom nekome prodao speed, a drugom esctasy.

- Okrivljenog 37-godišnjaka se tereti da je tijekom 2021. godine u okolici Bjelovara, neovlašteno uzgojio 118 biljki indijske konoplje od kojih je proizveo drogu marihuanu u količini od oko 25 kilograma. Isto tako ga se tereti da je od prosinca 2018. godine do rujna 2021. godine, u više navrata, većem broja osoba prodavao drogu marihuanu te, u jednom navratu, jednoj osobi drogu amfetamin tzv. speed - stoji u priopćenju DORH-a koji navodi da se okrivljenika tereti da je od ožujka 2020. do rujna 2021. godine većem broja osoba dao na konzumaciju drogu marihuanu te jednoj osobi drogu MDMA tzv. ecstasy.