Fotografija: 
Foto: Robert Fajt/CROPIX (Iustracija)
Foto: Robert Fajt/CROPIX (Iustracija)

Umirovljenik u Čazmi vozio s čak 3,10 promila, pokušao skrenuti pa se zabio u znak Stop

Osim što je vozio mortus pijan, nije bio vezan, niti je kod sebe imao vozačku i prometnu. Vremešni gospodin je sve priznao, te je sutkinju zamolio da mu ublaži novčanu kaznuUmirovljenik se napio k’o majka pa se automobilom usred dana zakucao u znak Stop pokraj ceste. Prema presudi, sve se dogodilo lani u svibnju oko 10 sati u Ulici Franje Vidovića u Čazmi. Vremešni gospodin (69) napuhao je nevjerojatnih 3,10 promila, piše Danica.hr.

“Ulaskom u raskrižje s Ulicom Franje Vidovića, vršeći radnju skretanja u desno, uslijed navedene alkoholiziranosti nije uspio izravnati volan, te je vozilom u kretanju sletio izvan ceste na desnu travnatu površinu.

Pritom je prednjim desnim dijelom vozila udario u prometni znak „Stop“, gdje se i zaustavio, a u nesreći je nastala materijalna šteta”, navodi se u nepravomoćnoj presudi.

Sve priznao

Gospodin je sve priznao, ali sutkinju je zamolio da mu ublaži novčanu kaznu s obzirom da je dosad neosuđivan te je umirovljenik, pa bi ga “podmirenje cijelog iznosa predložene novčane kazne stavilo u izrazito nepovoljan ekonomski položaj”.

Osim što je vozio mortus pijan, nije bio vezan, niti je kod sebe imao vozačku i prometnu. No, sutkinja mu se smilovala pa ga je za četiri prekršaja kaznila s 880 eura, što je osjetno ispod zakonom određenog minimuma.

Osim toga, od kazne mu se oduzima 40 eura jer je bio uhićen pa je dan proveo u policijskom pritvoru. Sutkinja je odlučila i da ne mora platiti troškove prekršajnog postupka. Ipak, dobio je tromjesečnu zabranu upravljanja jer je “za volan sjeo baš jako pijan”, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!