Fotografija: Vozačica je sletjela u rijeku u centru Sirača/ Foto: Čitatelj
Vozačica je sletjela u rijeku u centru Sirača/ Foto: Čitatelj

Policija o nesreći u Siraču: "Vozačica je zahvatila bankinu i sletjela u rijeku"

Na teren je izašao i dežurni zaposlenik Hrvatskih voda te je ustanovljeno da nije došlo do onečišćenja okoliša uslijed slijetanja vozila u rijeku Bijelu, a vozačici je pružena medicinska pomoćBrzina neprilagođenima uvjetima na cesti najvjerojatnije je kumovala nesvakidašnjoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 14 sati dogodila u centru Sirača nadomak Daruvara. 

Kako smo već pisali, vozačica crnog osobnog automobila u jednom je trenutku izgubila nadzor nad vozilom te je sletjela u rijeku Bijela u Siraču, odmah uz Vatrogasni dom. U policiji doznajemo da se radilo o 34-godišnjakinji. Ona je bila za upravljačem automobila marke VW daruvarskih registarskih oznaka. U jednom trenutku desnim je kotačem zahvatila bankinu te se sunovratila u rijeku koja, kažu očevici, na tom dijelu nema zaštitne ograde. Svemu je kumovalo, doznajemo, i neiskustvo vozačice.

Izvučena iz automobila

Na mjesto događaja odmah su došle sve interventne službe. Vozačica je izvučena iz automobila koji se prilikom slijetanja prevrnuo na bok zaustavivši se na vozačevoj strani u rijeci. Na teren je odmah stigla i ekipa Hitne pomoći, no srećom vozačica nije zadobila ozljede. Pružena joj je pomoć radi pretrpljenog šoka. Podvrgnuta je alkotestu koji je pokazao da nije bila pod utjecajem alkohola u trenutku prometne nesreće.

Očevid je potrajao nekoliko sati jer se čekala dizalica koja je vozilo uspjela izvući iz rijeke.

Doznajemo i kako je uz policiju očevid proveo i dežurni djelatnik Hrvatskih voda. Ustanovljeno je kako pri slijetanju nije došlo do curenja tekućine iz motora, odnosno, nije bilo opasnosti po okoliš. Stoga je 34-godišnjakinji, nakon što je došla k sebi, uručena prekršajna prijava zbog izazivanja prometne nesreće te je novčano kažnjena. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!