Fotografija: Obje prometne nesreće koje su se u dva dana dogodile u Končanici skrivili su vozači kamiona/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)
Obje prometne nesreće koje su se u dva dana dogodile u Končanici skrivili su vozači kamiona/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)

U razmaku od 18 sati u Končanici dvije prometne nesreće, obje skrivili vozači teretnih vozila

U današnjoj nesreći vozač teretnog vozila je teško ozlijeđen, dok je vozačica automobila daruvarskih oznaka zadobila lakše ozlijede. U jučerašnjoj nesreći lakše je ozlijeđen vozač jednog kamiona, kažu u policijiKONČANICA – Čak dvije prometne nesreće u dva dana, konkretno u razmaku od samo 18 sati i to s ozlijeđenim osobama dogodile su se u Končanici. U obje nesreće krivci su vozači teretnih vozila.

Kamion završio u jarku

Kako piše u policijskom izvješću PU bjelovarsko – bilogorske, danas 17. kolovoza oko 6.15 sati, 63-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registracijskih oznaka kroz Končanicu, iz smjera Velikih Zdenaca u smjeru Donjeg Daruvara.

Dolaskom do kućnog broja 148 i zavoja u desno, nije se vozilom kretao sredinom obilježene trake te je prešao u lijevu traku, gdje je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila marke Volkswagen daruvarskih registracijskih oznaka, a s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 51-godišnjakinja. Uslijed udara Volkswagen se je na kolniku zarotirao za 90 stupnjeva, dok je Mercedes sletio u lijevi putni jarak.

Vozač teško ozlijeđen

-Oboje vozača su alkotestirani, reakcija na alkohol je izostala. U prometnoj nesreći 63-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, dok je 51-godišnjakinja lakše ozlijeđena. Od 6.25 do 7.15 sati dionica državne ceste D5 Veliki Zdenci – Donji Daruvar je zbog obavljanja očevida bila zatvorena za sav promet.

63-godišnjaku slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 46. stavak 1. uz primjenu članka 293. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažu u policiji.

Jučerašnji je pak dan u Končanici, obilježila prometna nesreća koja se dogodila malo iza podneva.

Nedovoljan razmak

Naime, prema izvješću PU bjelovarsko – bilogorske,  u utorak 16. kolovoza oko 12.45 sati, 28-godišnji državljanin BIH-a upravljao je kroz Končanicu, iz smjera Donjeg Daruvara u smjeru Končanice, teretnim automobilom marke Scania inozemnih registracijskih oznaka, a za koje je bilo priključeno priključno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka.

-Dolaskom u blizinu kućnog broja 48, prilikom mimoilaženja s teretnim automobilom marke Scania riječkih registracijskih oznaka za koje je bilo priključeno priključno vozilo riječkih registracijskih oznaka, 28-godišnjak je s lijevim bočnim ogledalom svojeg teretnog automobila udario u lijevo bočno ogledalo suprotnog teretnog automobila, s kojim je upravljao 30-godišnjak, a koji također nije ostavio dovoljan razmak između svojeg vozila i vozila s kojim se mimoilazio.

Lakše ozlijede

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 28-godišnji vozač, dok 30-godišnjak nije zadobio tjelesne ozljede.

28-godišnjaku i 30-godišnjaku su izdani obavezni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz članka 63. stavak 1. uz primjenu članka 293. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa cestama, kažu u policiji.