Fotografija: U stravičnom požaru u Puričanima kod Bjelovara smrtno su stradali najbolji prijatelji Luka i Mario/Foto: Facebook
Galerija
U stravičnom požaru u Puričanima kod Bjelovara smrtno su stradali najbolji prijatelji Luka i Mario/Foto: Facebook

U požaru kod Bjelovara poginuli najbolji prijatelji: "Mijenjao je smjenu da bi bio na fešti"

Dvojica tragično stradalih mladića imali su namjeru prespavati u vikendici nakon fešte i ujutro sve počistitiVelika tragedija zavila je jutros u crno cijeli Bjelovar. Požar koji je buknuo u vikendici u bjelovarskom prigradskom naselju Puričani zauvijek je ugasio dva mlada života.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Luki M. (26) i Mariju P. (27) iz Bjelovara, kolegama i nerazdvojnim prijateljima.

Luka M. (26) bio juniorski viceprvak Hrvatske u kuglanju/Foto: Facebook
Luka M. (26) bio juniorski viceprvak Hrvatske u kuglanju/Foto: Facebook

Poginuli Mario P. (27) bio je omiljen u društvu/Foto: Facebook
Poginuli Mario P. (27) bio je omiljen u društvu/Foto: Facebook

Pomoć iz Zagreba

- Dobili smo dojavu u 5.13 sati od Centra 112 o požaru vikendice u Puričanima. Dolaskom ekipe na mjesto događaja zatečena je vikendica u razbuktaloj fazi. Pregledom objekta pronađene su dvije smrtno stradale osobe, kazao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara Davor Đalog.

Policijski očevid na mjestu tragičnog požara/Foto: Deni Marčinković
Policijski očevid na mjestu tragičnog požara/Foto: Deni Marčinković

Iz Policijske uprave bejlovarsko-bilogorske su nam rekli kako očevidom rukovodi zamjenica Županijskog Državnog odvjetnika Larisa Kerekeš, uz stručnu pomoć vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić i bjelovarskih policajaca. Uzrok požara još nije utvrđen.

Veliki prijatelji

Kako doznajemo, stradali mladići bili su dugogodišnji prijatelji koji su zajedno pohađali Turističko-ugostiteljsku prehrambenu školu u Bjelovaru. Osim toga, Luka i Mario radili su u istoj tvrtki, Bjelinu. Neslužbeno smo doznali kako se jedan od smrtno stradalih mladića mijenjao za smjenu kako bi mogao doći na feštu u Puričane.

Društvo je u subotu poslijepodne peklo meso u kaminu iza kuće/Foto: Deni Marčinković
Društvo je u subotu poslijepodne peklo meso u kaminu iza kuće/Foto: Deni Marčinković

Na druženju u Puričanima je, osim njih dvojice, bilo još desetak ljudi, koji su se po završetku tuluma uputili svojim kućama. Dvojica tragično stradalih prijatelja imali su namjeru prespavati u vikendici i ujutro sve počistiti. Od susjeda smo doznali da se tijekom večeri čula glazba te da je društvo bilo veselo, a atmosfera je bila više nego pozitivna.

Uzroci požara još se utvrđuju/Foto: Deni Marčinković
Uzroci požara još se utvrđuju/Foto: Deni Marčinković

- Sjedio sam na svojoj terasi i slušao glazbu koju su puštali, jer je bila baš dobra. Negdje oko ponoći sam zaspao, a jutros nisam mogao vjerovati što sam čuo. Prestrašno. Teško mi je pričati, kazao je Davor Kudumija, susjed koji živi nedaleko od vikendice u bjelovarskom prigradskom naselju Puričani u kojoj je izbio požar.

Cijeli grad tuguje

Točan uzrok požara bit će poznat po završetku očevida, a navodno će biti potrebno napraviti i DNK analizu kako bi se utvrdio identitet tragično preminulih mladića.

Požar je najvjerojatnije buknuo u gornjem dijelu kuće/Foto: Deni Marčinković
Požar je najvjerojatnije buknuo u gornjem dijelu kuće/Foto: Deni Marčinković

Da se radi o mladićima koje su svi voljeli, dokazuju i brojne poruke njihovih prijatelja na društvenim mrežama.

 "Dragi Mario i Luka, u raj poveli vas anđeli, na dolasku vašem primili su vas mučenici, i odveli vas u sveti grad Jeruzalem. Zbor anđeoski vas primio, i vi s Lazarom nekoć ubogim pokoj vječni imali. Počivajte u miru Božjem! Obitelji i rodbini preminulih upućujem izraze iskrene sućuti i suosjećanja!“, „Ajmeee koja tuga do neba , obitelji sućut i da im Bog da snage da izdrže,ajmeee Lukaaaa….Mariooo…neka vas čuva dragi Bog…“ samo su neki od komentara.

Bio mi je kao brat

Inače, Luka je bio odličan kuglač koji je 2018. osvojio drugo mjesto na juniorskom Prvenstvu Hrvatske, a iste godine obukao je i reprezentativni dres na Svjetskom prvenstvu u rumunjskom Cluju i tako postao prvi Bjelovarčanin kojemu je to pošlo za rukom u tom sportu.

- Bio mi je kao brat. Ne mogu doći k sebi i prestati plakati od kad sam čuo. Bio je tako dobar dečko, neiskvaren, pošten, iskren, pravi prijatelj. Jednostavno ne znam što bi rekao. Znam ga od njegove šeste godine kada je došao na kuglanu. Kolega i ja smo ga učili kuglati, vozili na natjecanja, ma strašno, riječi su koje nam je uspio kazati Željko Košutić, kapetan u Kuglačkom klubu Bjelovar i prijatelj stradalog mladića.