Fotografija: Policija je ulovima mladića od 23 godine s ogromnom količinom duhana/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Galerija
Policija je ulovima mladića od 23 godine s ogromnom količinom duhana/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

U Bjelovaru "pao" švercer duhana: "U štaglju imao skoro tri tone rezanog i duhana u listu"

U dvije prikrivene prostorije unutar štaglja pronađene su 62 PVC vreće sitno rezanog duhana težine 1.204 kg, 11 kartonskih kutija duhana u listu težine 1.550 kg i drugi predmeti za preradu duhana, kažu iz policijeBjelovarski i osječki policajci jučer su ulovili mladića (23) kod kojeg su pronašli gotovo tri tone duhana, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Skrivena prostorija/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Skrivena prostorija/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

- U četvrtak 10. studenog, policijski službenici Policijskih uprava bjelovarsko-bilogorske i osječko-baranjske su temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, na širem bjelovarskom području proveli pretragu doma i drugih prostorija gdje neprijavljeno stanuje 23-godišnjak, kao i osobnih automobila, poručili su iz policije te nastavili.

Velike količine

- U pretrazi su u prostorijama gospodarskih zgrada unutar štaglja, u dvije prikrivene prostorije s prikrivenim ulazima, pronađene 62 PVC vreće sitno rezanog duhana bez duhanskih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske težine 1 204 kilograma, 11 kartonskih kutija duhana u listu težine 1 550 kilograma te drugi razni predmeti za preradu duhanske sirovine u duhanske prerađevine, izvijestili su iz policije.

Prostorije se nalaze unutar štaglja/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Prostorije se nalaze unutar štaglja/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Pronađeni duhan/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Pronađeni duhan/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Kako kažu, pronađeni predmeti su od 23-godišnjaka oduzeti, a on je uhićen te će u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.

Kaznena prijava

- Protiv 23-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenja kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja“ iz članka 263. stavka 1. i „Nedozvoljena trgovina“ iz članka 264. stavka 1. Kaznenog zakona, ističu iz policije.

Veće s duhanom/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Veće s duhanom/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Recimo i to da u vezi događaja slijedi obavijest Ministarstvu financija, Carinskoj upravi, nadležnom carinskom uredu radi utvrđivanja trošarinske obaveze.