Fotografija: Sanja Zegnal/ Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX
Sanja Zegnal/ Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

U 58. godini preminula bjelovarska novinarka Sanja Zegnal

Njezin je glas bio poznat i u eteru Bjelovarskog radija. Radom i hrabrošću ostavila je neizbrisiv tragU Bjelovaru je u 58. godini života jučer preminula novinarka Sanja Zegnal, bivša šefica dopisništva Jutarnjeg lista za čak pet županija hrvatskoga sjevera, piše Jutarnji list.

Iako je iz Jutarnjeg lista, u kojemu je provela desetak godina svoga radnog vijeka, otišla još 2010., urednicima i kolegama ostala je u sjećanju kao jedna od onih novinarki "starog kova", kojoj zbog dobre priče nije bilo teško u jednom danu prijeći i svih pet županija. Sjedište njezina rada bio je Varaždin.

Sanja Zegnal (rođ. Turčić) rođena je 21. veljače 1965. godine u Zagrebu, a djetinjstvo je uz majku Miru, oca Marijana i brata Sašu provela u Bjelovaru. Tu se i školovala, a diplomirala je politologiju na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu.

Svoj je poziv pronašla u novinarstvu, njezin je glas bio poznat i u eteru Bjelovarskog radija. Predanim radom i hrabrošću u novinarstvu je ostavila neizbrisiv trag. Sanja je majka blizanki Ivane i Anamarije (28), čiji je otac Borislav Zegnal također prerano preminuo 2006. godine.

Njezine je kćeri opisuju kao kreativnu dušu koja je obožavala stari rock‘n‘roll i taj duh dijelila sa svima oko sebe.

- Bila je novinarka koja se nije bojala pokazati svoju snagu i čvrst karakter, ali i majka, supruga i sestra s beskonačnom količinom empatije i suosjećanja za svakoga koga je srela - opisuju svoju majku Ivana i Anamarija.

Posljednji ispraćaj Sanje Zegnal bit će u subotu 28. siječnja u 12 sati na groblju Borik u Bjelovaru, javlja Jutarnji list.

 U Bjelovaru je rođena, otišla iz njega i na koncu se vratila. Obitelji, prijateljima, novinarskom svijetu, a i javnosti svojim će perom jako nedostajati.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!