Fotografija: Zgrada bjelovarske gradske uprave/Foto: Grad Bjelovar
Zgrada bjelovarske gradske uprave/Foto: Grad Bjelovar

Tjedan dana maltretirao djelatnike gradske uprave: "Vrijeđao ih je i pokazivao im nož"

Počinio je prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok unošenjem oružja u zgradu počinio i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanaMuškarac u dobi od 55 godina zaradio je nekoliko prekršajnih prijava jer je tjedan dana hodao po zgradi gradske uprave u Bjelovaru i maltretirao zaposlenike.

Kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, 55-godišnjak se u razdoblju od 26. svibnja do 2. lipnja u zgradi gradske uprave na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru neovlašteno kretao po zgradi ulazeći u urede i druge službene prostorije, a na zahtjeve zaposlenika i zaštitara odbijao se udaljiti iz zgrade.

- Jednom prilikom je vrijeđao i omalovažavao zaštitara dok je jednoj zaposlenici pokazivao hladno oružje što je kod nje izazvalo strah i uznemirenost. On je zbog vike i galame u prostorijama koje su dostupne i drugim građanima, ulaska u prostorije predviđene za rad zaposlenika te odbijanjem izlaska iz njih počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok unošenjem oružja u zgradu gdje je oružja zabranjeno te pokazivanjem oružja on je počinio i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana tako da protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.