Fotografija: Očevid na zapaljenom automobilu obavili su policajci iz Bjelovara/Foto: Joško Šupić/CROPIX (ilustracija)
Očevid na zapaljenom automobilu obavili su policajci iz Bjelovara/Foto: Joško Šupić/CROPIX (ilustracija)

Zapalio auto bivšoj djevojci jer mu se nije javljala na mobitel. Prijeti mu godina dana zatvora

Bio sam s njom u vezi godinu dana, a tog dana jednostavno mi se cijeli dan nije javljala. Ja sam te noći puno popio i zbog toga sam joj odlučio zapaliti auto, priznao je mladić istražiteljimaMladiću u dobi od 28 godina prijeti zatvor jer je u kolovozu ove godine u Bjelovaru djevojci iz osvete zapalio automobil te je prijetio smrću njoj i njezinim prijateljima. Kaže kako je to učinio jer mu se nije javljala na mobitel, piše Danica.hr.

Prema optužnici, mladić je u kolovozu ove godine oko 3.30 ujutro u Bjelovaru “otvorenim plamenom i pojačivačem zapalio pvc oblogu stražnjeg dijela automobila Renault Captur te je došlo do topljenja zadnjeg desnog blatobrana, desnog stražnjeg svijetla, stražnjeg spojlera i stražnje desne gume, čime je počinjena šteta od oko 30.000 kuna”.

Bezuvjetni zatvor

Istog jutra, oko 4 sata, nazvao je bivšu djevojku te joj rekao da će za minutu letjeti u zrak ona, njezin dečko i prijatelj, koji su tog trenutka bili kraj nje u kući i sve čuli. Državno odvjetništvo zbog toga za 28-godišnjaka  traži godinu dana bezuvjetnog zatvora.

Mladić je tijekom istrage priznao da je djevojci zapalio auto, ali prijetnje je negira.

“Bio sam s njom u vezi godinu dana, a tog dana jednostavno mi se cijeli dan nije javljala. Ja sam te noći puno popio i zbog toga sam joj odlučio zapaliti auto. Stavio sam hepo kocku kod zadnjeg desnog kotača i jednostavno zapalio automobil.

Ali, nisam im telefonom prijetio riječima koje spominju. Istina, nazvao sam je, ali samo da joj kažem da sam joj zapalio auto. Ne znam, doduše, šta sam točno tada govorio jer sam bio pijan, ali znam da nikome nisam prijetio.

Ugasili vatru

Izmislili su sve jer su njih dvojica, koji su tog dana bili zajedno s njom, u dobrim odnosima s mojom djevojkom, a jedan od njih je s njom bio i u ljubavnoj vezi više od deset godina”, ispričao je 28-godišnjak tijekom ispitivanja u Državnom odvjetništvu.

Djevojka i dvojica muškaraca potvrdili su kako su tog jutra bili zajedno u kući jednog od njih u Bjelovaru i tamo se družili.

“Oko ponoći smo otišli spavati. No, tijekom noći sam odjednom čula kako Ž. viče da nešto gori, te sam istrčala iz kuće i vidjela da njih dvojica vodom polijevaju moj automobil na kojem je gorjela vatra s desne bočne strane kod rezervoara. Nakon što smo ugasili vatru, otišli smo sjesti na terasu kako bi pričekali policiju. U tom trenutku mi je zazvonio mobitel te sam vidjela da je pozivni broj sakriven, ali sam se ipak javila i stavila razgovor na razglas. Bio je to  J. koji nam je prijetio da će nas sve dići u zrak - navela je djevojka.

Optužnica je nepravomoćna i mladić se na nju može žaliti. Dokaže li mu se krivnja u sudskom postupku, mogao bi završiti jednu godinu iza rešetaka. Ostaje i obveza da podmiri štetu nastalu na automobilu, piše Danica.hr