Fotografija: Prosvjednici su verbalno napali i vrijeđali djelatnicu bjelovarskog Zavoda za javno zdravstvo/Foto: Screenshot Facebook
Prosvjednici su verbalno napali i vrijeđali djelatnicu bjelovarskog Zavoda za javno zdravstvo/Foto: Screenshot Facebook

Policija uhitila muškarca koji je nakon prosvjeda antivaksera prijetio liječnici preko Facebboka

"Ona bi našu djecu, bila izvršitelj, samo da joj netko da tu mogućnost, ali mi ćemo joj dati mogućnost na drvetu, kad se bude njihala", komentirao je mušakarac na FacebookuPolicijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provode kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje da je 9. prosinca ove godine nakon prosvjeda građana protiv aktualnih mjera protiv pandemije covid-19, putem društvene mreže počinio kazneno djelo prijetnje na štetu liječnice.

Kriminalističko istraživanje se provodi u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru, javlja policija.

Dodaju da su policijski službenici osumnjičenog uhitili te će ga nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Protiv njega će podnijeti i kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Uhićeni muškarac je nakon prosvjeda na kojem je žestoko verbalno napadnuta liječnica napisao na društvenim mrežama komentar: "Ova što je šutala igračke, a to su simboli naše djece… Ona bi našu djecu, bila izvršitelj, samo da joj netko da tu mogućnost, ali mi ćemo joj dati mogućnost na drvetu, kad se bude njihala".

Njegov komentar podržali su i još neki protivnici cijepljenja pa se jedna komentatorica nadovezala: "I klatila onim nožicama".

Kazneni zakon prijetnje drugima kako bi ih "ustrašili ili uznemirili" predviđa kaznu do jedne godine zatvora. Za prijetnju smrću ili teško tjelesno ozljeđivanje predviđa se kazna zatvora do tri godine, a kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina može se izreći za prijetnje službenoj ili odgovornoj osobi u obavljanju javne ovlasti.