Fotografija: Kojadinović najviše voli krasti autobuse Čazmatransa/Foto: Stjepan Špalj/ Cropix
Kojadinović najviše voli krasti autobuse Čazmatransa/Foto: Stjepan Špalj/ Cropix

Tip iz okolice Bjelovara koji je ukrao 40 autobusa i kamiona osuđen jer je pijan nožem napao policajca

Legenda kaže da je Predrag Kojadinović iz okolice Bjelovara u životu ukrao najmanje 80 autobusa, kamiona i automobila, ali polovica djela nikad mu nisu dokazana. Za oko 40 je kazneno odgovaraoNajpoznatiji i zapravo jedini hrvatski serijski kradljivac autobusa Predrag Kojadinović (52) opet ima problema sa zakonom.

Kojadinović je dosad zbog kaznenih djela pravomoćno osuđivan čak 46 puta, uglavnom zbog krađe autobusa i kamiona te ugrožavanja sigurnosti prometa, piše Danica.hr.

No, 1993. osuđen je i za ubojstvo na mah za što je na zagrebačkom sudu dobio četiri godine zatvora. Godinu ranije dobio je 18 mjeseci zatvora zbog sprječavanja policije u obavljanju dužnosti.

Legenda kaže da je Predrag Kojadinović iz okolice Bjelovara u životu ukrao najmanje 80 autobusa, kamiona i automobila, ali polovica djela nikad mu nisu dokazana. Za oko 40 je kazneno odgovarao.

Najviše su mu na meti bili Čazmatransovi autobusi koje je s guštom krao. Nekad bi navodno uzeo autobus, provozao se i vratio ga, a da to nitko nije ni primijetio.

Kojadinović je ovih dana osuđen na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je pijan s nožem u ruci bivšem policajcu koji ga je često obrađivao prijetio da će ga ubiti. Krenuo je nožem prema njemu, ali brzo su ga svladali.

Sudac mu je dao samo šest mjeseci uzevši mu pijanstvo kao olakotnu okolnost. No, bjelovarski tužitelji uložili su žalbu upozorivši kako takav čovjek zaslužuje mnogo dužu zatvorsku kaznu, piše Danica.hr