Fotografija: Očevid su obavili policajci iz Daruvara/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)
Očevid su obavili policajci iz Daruvara/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)

Skuterom se zabio u susjeda koji se vozio na biciklu: "Liječnici se bore za život biciklista"

Vozač mopeda nije držao potreban razmak te je naletio na stražnji dio neosvijetljenog bicikla kojim je upravljao 49-godišnjak koji nije bio označen reflektirajućim prslukom, kažu u policijiIvica S. (49) zadobio je ozljede opasne po život u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 21.45 sati u nenaseljenom dijelu Kipa.

Prema priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske, 47-godišnjak je upravljao mopedom Peugeot, daruvarskih registracijskih oznaka kolnikom državne ceste D-5 kroz nenaseljeni dio mjesta Kip iz smjera Doljana u smjeru Badljevina.

Pod utjecajem alkohola

- Nije držao potreban razmak te je prednjim dijelom svog mopeda naletio na stražnji dio neosvijetljenog bicikla kojim je u istom smjeru upravljao 49-godišnjak koji nije bio označen reflektirajućim prslukom. Od udara 49-godišnji biciklist je pao na kolnik, dok je 47-godišnji vozač mopeda sletio na travnatu površinu gdje se je i zaustavio - priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

49-godišnjak je vozilom Hitne medicinske pomoći iz Daruvara prevezen u Opću županijsku bolnicu Pakrac gdje je zadržan na liječenju zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda opasnih po život. 47-godišnjem vozaču mopeda je također pružena pomoć u Općoj bolnici Pakrac gdje je utvrđeno da je zadobio lakše tjelesne ozljede i da je upravljao pod utjecajem alkohola.

Kaznena prijava

- Protiv 47-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz članka 227. stavka 1. Kaznenog zakona - kažu u policiji.

Neslužbeno smo doznali da je teško stradao Ivica S. (49) iz Kipa, a u njega se skuterom zabio njegov susjed.