Fotografija: Muškarac je u daruvarsku policiju donio krivotvorene dokumente/Foto: Srđan Vrančić/CROPIX (ilustracija)
Muškarac je u daruvarsku policiju donio krivotvorene dokumente/Foto: Srđan Vrančić/CROPIX (ilustracija)

S krivotvorenim dokumentima digao putovnicu i osobnu u daruvarskoj policiji

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičeniku odredio istražni zatvor u trajanju od trideset danaOpćinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru ispitalo je muškarca neutvrđenog identiteta i državljanstva zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Prema službenom priopćenju DORH-a, sumnja se da je muškarac 15. listopada 2019. u prostorijama policije u Daruvaru, podnio zahtjev za prijavu prebivališta na adresi u Republici Italiji.

Izdali mu dokumente

" Osim toga, podnio je zahtjev i za izdavanje osobne i putne isprave na ime jednog hrvatskog državljanina, uz predočenje krivotvorenog rodnog lista i domovnice Republike Hrvatske te krivotvorene osobne iskaznice Republike Italije, sve na ime tog hrvatskog državljanina. Djelatnici policije su mu potom izdali osobnu iskaznicu i putnu ispravu Republike Hrvatske na ime tog hrvatskog državljanina, a osumnjičenik ih je osobno i preuzeo", piše u priopćenju DORH-a.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičeniku odredio istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.