Fotografija: Foto: Goran Šebelić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Goran Šebelić/CROPIX (ilustracija)

S 2,38 promila zabio se u drvo: "Popio sam nekoliko pića poslije posla i zaspao za volanom"

Muškarac će morati platiti 900 eura kazne i dva mjeseca neće smjeti sjesti za upravljač automobilaMuškarac od 44 godine iz Bjelovara ovih je dana na Općinskom sudu u Bjelovaru nepravomoćno osuđen zbog toga što je pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen.

Ako presuda postane pravomoćna, morat će platiti 900 eura kazne i dva mjeseca neće smjeti sjesti za upravljač automobila.

Teško ozlijeđen

Naime, kako piše u presudi bjelovarskog Općinskog suda, on je 2. studenog 2021.godine u 20.15 sati upravljao osobnim automobilom registarske Zagorskom ulicom u Bjelovaru u smjeru zapada. 

Dolaskom do križanja s ulicom Matije Gupca, izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u park Borik gdje se prednjim dijelom vozila zabio u drvo. Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede, a alkotestom je utvrđeno da je imao 2,38 promila alkohola u krvi. 

Prijatelj slavio rođendan

Na sudu je ispričao kako je bio umoran jer je cijeli dan naporno radio i nije stigao jesti.

Isto tako je rekao kako je u večernjim satima s društvom popio dva pića. Prije nego što je odlučio ići kući, naišao je na prijatelja koji je proslavljao rođendan i s njim popio još nekoliko  alkoholnih pića. Nakon toga je sjeo za upravljač vozila i zaspao tijekom vožnje. Priznao je da nema prihvatljivo opravdanje za svoj postupak i žao mu je što je pijan sjeo za upravljač automobila.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!