Fotografija: Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv pijanog vozača traktora/ Foto: Boris Kovacev/CROPIX (ilustracija)
Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv pijanog vozača traktora/ Foto: Boris Kovacev/CROPIX (ilustracija)

S 2,38 promila traktorom sletio u jarak i prošao bez ogrebotine

Policija će protiv njega podnijeti prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja i iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a prekršajni sud će mu odrediti novčanu kaznu
Pijani traktorist sletio je jučer oko 11.30 sati u putni kanal u mjestu Dobrovac kod Lipika i ostao živ.

Policija je izvjestila kako je do nesreće došlo zbog toga što se 59-godišnji muškarac, koji je vozio traktor pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,38 promila, nije držao svoje strane kretanja već je vozio tik uz putni kanal u kojeg je na koncu i upao. Traktorist, srećom, nije stradao već su ga policajci odvezli u policijsku postaju dok se ne otrijezni.

Mora platiti kaznu

No, iako je potpuno pijan spasio živu glavu, ovo što je napravio neće proći bez posljedica. Naime, policija će protiv njega podnijeti prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja i iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a prekršajni sud će mu odrediti novčanu kaznu koju će morati platiti. Ako nema novca, svoju će kaznu odraditi u zatvoru.