Fotografija: Očevid su obavili daruvarski policajci/Foto: Matija Djanješić/CROPIX (ilustracija)
Očevid su obavili daruvarski policajci/Foto: Matija Djanješić/CROPIX (ilustracija)

Mladić s 1, 58 promila u krvi sletio BMW-om s ceste u Doljanima

Prvo je sletio u jarak, onda se vozio po nogostupu, a na kraju je prednjim dijelom svog vozila udario u prednji dio propisno parkiranog Peugeota daruvarskih registarskih oznaka gdje se napokon zaustavio
Mladić od 20 godina skrivio je pijan u subotu 50 minuta iza ponoći prometnu nesreću u Doljanima u kojoj samo pukom srećom nitko nije stradao.

Policija je izvjestila kako je 20-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,58 promila upravljao osobnim automobilom marke BMW, daruvarskih registarskih oznaka, Ulicom rujanskih žrtava u Doljanima u smjeru Daruvara.

Sletio u jarak

Budući da brzinu nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio s desne strane kolnika u putni jarak. Tamo je desnim kotačima zahvatio nogostup i nastavio vožnju po nogostupu do prilaznog mosta.

Priveden u postaju

Nakon toga je vozilom prešao preko kolnika te sletio na zelenu površinu sa zapadne strane kolnika i prednjim dijelom svog vozila udario u prednji dio propisno parkiranog osobnog automobila marke Peugeot daruvarskih registarskih oznaka gdje se zaustavio.

- 20-godišnjak je priveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a protiv njega slijedi optužni prijedlog, kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj