Fotografija: Očevid prometne nesreće kod Hercegovca/Foto: JVP Garešnica
Očevid prometne nesreće kod Hercegovca/Foto: JVP Garešnica

Prometna kod Hercegovca: Motociklist i suputnica teško stradali, ozlijeđeno i dijete (2)

Vozač motocikla i njegova suputnica zadobili su ozlijede opasne po život, a beba koja se nalazila u automobilu nije bila smještena u sigurnosnu sjedalicuMotociklist i njegova suputnica zadobili su ozljede opasne za život nakon što su se u subotu popodne kod Hercegovca sudarili s osobnim vozilom u kojem je lakše ozlijeđeno dvogodišnje dijete koje nije bilo u sigurnosnoj sjedalici nego se vozilo u krilu 24-godišnje žene, izvijestila je danas bjelovarsko-bilogorska policija.

Nesreća se dogodila oko 17 sati. Vozač (56) motocikla bjelovarskih registarskih oznaka vozio se sa suputnicom (54)  iz Hercegovca prema Velikim Zdencima. 

Policija: Motociklist neoprezno skrenuo 

No, skrenuo je ulijevo na prilazni most lovačke kuće, a da se nije se prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Također nije, utvrdila je policija, vodio računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja zbog čega je došlo do sudara s osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 65-godišnjak, a koji je već započeo pretjecanje. 

Nakon sudara motociklist i njegova putnica pali su na kolnik, a motocikl se nastavio nekontrolirano kliziti po kolniku dok je osobni automobil sletio u putni jarak. Kao putnici u osobnom automobilu bili su 26-godišnjak, 24-godišnjakinja i dvogodišnje dijete koje nije bilo smješteno u dječju sigurnosnu sjedalicu nego je sjedilo u krilu žene.

Prekršajni nalog

Vozača motocikla i njegovu suputnicu Hitna pomoć prevezla je u bolnicu gdje su im kvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život.

Vozač (65) osobnog automobila u kojem je lakše ozlijeđeno dijete nije bio pod utjecajem alkohola, ali će biti prekršajno kažnjen jer dijete nije bilo smješteno u sigurnosnu sjedalicu. Vozač motocikla zbog zadobivenih ozljeda nije alkotestiran. 

Zbog očevida je od 17.30 do 20.20 sati bila zatvorena državna cesta na dionici Hercegovac - Veliki Zdenci.

Više prijeloma

Prema riječima ravnateljice OB "dr. Anđelko Višić" Bjelovar, 56-godišnji motorist je stabilno.

- Vozač motora zadobio je više prijeloma po tijelu te se nalazi u jedinici intenzivne njege. Njegovo trenutno stanje je stabilno te je pri svijesti, kao što je bio i u trenutku kada je zaprimljen u bolnicu, poručila je dr. Grbaš Bratković.

Za kraj dodajmo i to da je njegova suputnica prevezena s mjesta nesreće prevezena u Opću bolnicu Virovitica. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!