Fotografija: Foto: Jure Mišković/CROPIX (ilustracija)
Foto: Jure Mišković/CROPIX (ilustracija)

Jedan Daruvarčanin rušio staru kuću i našao bombu, drugi čistio imanje pa pronašao streljivo

Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, poručuju iz policijeJučer, 16. svibnja, u okolici Daruvara, dvije su osobe dragovoljno predale streljivo i minsko-eksplozivna sredstva, javaljaju iz PU bjelovarsko - bilogorske.

-74- godišnjak je prilikom rušenja starog objekta pronašao ručnu bombu. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je izuzeo ručnu bombu s mjesta pronalaska i pohranjena je u skladište ubojite opreme do uništenja.

34- godišnjak je čisteći kuću, koju je kupio, pronašao 12 komada streljiva koje je dragovoljno predao policijskim službenicima, kažu iz policije.

Apel iz policije

-Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.

Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, poručuju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!