Fotografija: Posljednji ispraćaj bit će danas u 14 sati na groblju u Pakranima/Foto: Privatni album
Galerija
Posljednji ispraćaj bit će danas u 14 sati na groblju u Pakranima/Foto: Privatni album

Umrla je Lutka Opačić, nevjerojatna žena koja je obilježila djetinjstvo brojnih Daruvarčana

Lutka je jedno vrijeme živjela u stanu u sklopu dvorca, a djeci je bila draga zbog nesebične ljubavi i brige prema njimaUmrla je Lutka. Vjerojatno jedina osoba koju znate s tim imenom. Naša draga sugrađanka Lutka Opačić, nevjerojatna žena ogromnog srca, izgubila je životnu bitku nakon kratke bolesti u 74. godini. 

Lutka je Dalmatinka, porijeklom iz Zadra, prava dišpet duša otporna na sve životne neprilike. A sam Bog zna da joj život nije bio lak. No, sa njom su i neprilike bile prilika da se nasmije i zapjeva. 

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Radila je kao čistačica i dostavljačica u Osnovnoj školi Vladimira Nazor, prvo u dvorcu grofa Jankovića, a kasnije i u školi u Gajevoj ulici. Jedno je vrijeme živjela u stanu u sklopu dvorca, a brojnoj je djeci bila draga zbog nesebične ljubavi i brige prema njima. Njezin najveći životni ponos su sin Dejan, njegova supruga Nikolina i unuci Luka i Nikola. 

Vrlo rado je zovem druga mama jer je u mojem životu otkad sam se rodila. Bila je na mojem vjenčanju, slavila sva krštenja i rođendane sa mojom djecom, čuvala ih kad zatreba. 

Lutka na Jeleninom vjenčanju/Foto: Privatni album
Lutka na Jeleninom vjenčanju/Foto: Privatni album
Lutka je obožavala djecu/Foto: Privatni album
Lutka je obožavala djecu/Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Najbolja prijateljica moje mame s kojom se nekad dijelilo slično radno mjesto, kava kod Crnog i Mali mrav na jukeboxu.

Sa Lutkom se radilo, jelo, pilo, smijalo, plakalo, slikalo selfije, hvalilo djecom i unucima, pričalo o Liverpoolu, Romi, Novaku, Balaševiću, ma, sve je s njom bilo posebno... Oko nje su uvijek bili dobri ljudi i nikad pored nikoga nije prošla da nije zastala i popričala, uvijek srčano, nikad površno.

Jelena Sekulić Lukić obožavala je u Publicu piti kave s Lutkom/Foto: Privatni album
Jelena Sekulić Lukić obožavala je u Publicu piti kave s Lutkom/Foto: Privatni album

Ne vjerujem da više neće sa mnom kratiti jutra i u Publicu naručiti kratku sa mlijekom i tri šećera. Posljednji ispraćaj ovog divnog ljudskog bića bit će danas, u 14 sati, na groblju u Pakranima.

Doznajte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!