Fotografija: Čovjek je ostao bez oko tisuću eura/Foto: Vlado Kos/CROPIX
Čovjek je ostao bez oko tisuću eura/Foto: Vlado Kos/CROPIX

Preko oglasnika dogovorio kupnju građevinske skele i platio dio novca: "Nikada ju nije dobio"

U nekoliko navrata prodavatelj je obećavao da će dostaviti skelu, a unazad više od mjesec dana više se ne javlja pa je 38-godišnjak iz Grubišnog Polja shvatio da je prevarenU utorak, 27. lipnja, 38-godišnjak iz Grubišnog Polja je prijavio kazneno djelo prijevare, javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Kako kažu, on je početkom travnja na Internet oglasniku pronašao oglas za prodaju građevinske skele.

- Kontaktirao je prodavatelja i dogovorio kupovinu skele od 150 m2 za novčani iznos nešto malo manji od dvije tisuće eura s dostavom do Grubišnog Polja u roku od dva tjedna od uplate predujma.

Dogovoren iznos predujma je bio polovica cjelokupnog iznosa, a ostatak novca bi platio prilikom preuzimanja skele, kažu u policiji.

Smišljao izgovore

Sukladno dogovoru i predračunu, Grubišnopojac je, navode u policiji, uplatio prodavatelju traženi novčani iznos predujma, no do trenutka podnošenja kaznene prijave nije zaprimio skelu niti mu je vraćen novac.

- U nekoliko navrata mu je prodavatelj obećavao da će mu dostaviti skelu te navodio razne razloge zbog kojih to još nije učinio, a unazad više od mjesec dana mu se više ne javlja zbog čega 38-godišnjak se smatra da je prevaren.

Slijedi kriminalističko istraživanje, zaključuju iz policije.