Fotografija: 
Foto: Boris Kovacev/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Boris Kovacev/CROPIX (Ilustracija)

Policija večeras lovi prebrze vozače, testirat će sumnjive na alkohol i drogu

Akcija se provodi na području cijele Republike Hrvatske, a na području Bjelovarsko-bilogorske županije policija će imati i dodatne aktivnosti nadzora...Kako bi povećala ukupnu razinu sigurnosti prometa na cestama te spriječili prometne nesreće i njihove posljedica, policija će i ovog vikenda poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

Policijski službenici će na području BBŽ-a i PSŽ-a do nedjelje 17. rujna poduzimati pojačane aktivnosti, odnosno pojačano će nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima i drugih prekršaja koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Dodatno će na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom noći sa subote na nedjelju, 16./17. rujna, usmjeriti svoje aktivnosti na nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnju pod utjecajem droga i lijekova.

Podsjećamo sve sudionike u prometu, poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske, a posebno vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća.

- I ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu da se ponašaju odgovorno i poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih u prometu - poručuju iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas  na Facebooku!