Fotografija: 38-godišnjak je naumio nešto ukrasti prošle nedjelje. Loše je prošao.../Foto: Denis Jerkovic/CROPIX, Damir Krajac/CROPIX, Goran Mehkek/CROPIX
38-godišnjak je naumio nešto ukrasti prošle nedjelje. Loše je prošao.../Foto: Denis Jerkovic/CROPIX, Damir Krajac/CROPIX, Goran Mehkek/CROPIX

Htio provaliti u 3 auta i kuću, ukrao akumulator pa provalio u skladište DVD-a: "Zaustavio ga mještanin"

"Sve pohvale 32-godišnjem mještaninu Malog Pašijana koji je imao hrabrosti spriječiti počinitelja u krađi, te ga je zadržao i pozvao policiju", ističu iz PU bjelovarsko-bilogorskeGAREŠNICA - Kakva nedjelja u mirnom garešničkom kraju. Naime, jedan 38-godišnjak naumio je pošto-poto provaliti u više automobila i objekata u Malom Pašijanu te očito nešto ukrasti. 

Kako javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske, u nedjelju, 25. lipnja, navečer, u Malom Pašijanu, provaljeno je u prostoriju koja se nalazi u sklopu mjesnog doma, a koju kao skladište koristi dobrovoljno vatrogasno društvo.

-U namjeri krađe, počinitelja je spriječio 32-godišnji mještanin koji je počinitelja zadržao i pozvao policiju. Sve pohvale ovom mještaninu koji je imao hrabrosti spriječiti počinitelja u krađi, koji je zaštitio društvenu imovinu te o događaju obavijestio policiju, kažu iz policije i pojašnjavaju kako počinitelj iza sebe ima više nedjela.

Namjerio se na automobile

-Policijski službenici su ubrzo uhitili 38-godišnjaka koji je počinio provalu, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on uz to što je provalio, iste noći u Malom Pašijanu pokušao otvoriti vrata na tri osobna automobila u namjeri da ih uporabi u čemu nije uspio jer su sva tri vozila bila zaključana u dvorištima vlasnika. Potom je u dvorištu 28-godišnjaka oštrim predmetom oštetio lak boju na vozilu čime mu je pričinio štetu od 500 eura.

Demontirao akumulator

U svom kriminalnom pohodu je još pokušao provaliti u ne nastanjenu obiteljsku kuću, također u Malom Pašijanu, u čemu nije uspio, ali je potom u sjeniku s parkiranog traktora demontirao akumulator koji je ukrao kao i još neke alate te ključeve čime je vlasniku pričinio štetu od oko 150 eura, kažu u policiji.

-Ovaj 38-godišnji počinitelj svih ovih kaznenih djela je uhićen, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave, zaključuju iz PU.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!