Fotografija: Provalnici su uzimali sve što im se našlo pod rukom/ Foto: MojPortal.hr
Galerija
Provalnici su uzimali sve što im se našlo pod rukom/ Foto: MojPortal.hr

Uhvaćena trojica provalnika koja su opelješila 44 kuće na bjelovarskom području

Predmeti krađa iz obiteljskih kuća su najviše i najčešće bili nakit i novac te električni kućanski aparati, satovi, televizori, ručni alati, računala, kamere, parfemi, odjeća, posuđe, ukrasi, posteljina, kažu iz policijeUhvaćeni su lopovi koji su u proteklih pet mjeseci provalili u čak 44 kuće na području Bjelovara i okolice, ponosno su poručili na današnjoj konferenciji za medije iz PU bjelovarsko-bilogorske županije.

Konferencija je održana u prostorijama PU bjelovarsko-bilogorske/ Foto: MojPortal.hr
Konferencija je održana u prostorijama PU bjelovarsko-bilogorske/ Foto: MojPortal.hr

Kako su naveli, u razdoblju od listopada 2022. godine do 1. ožujka 2023. godine Policijska postaja Bjelovar je zabilježila 40 kaznenih djela provala u obiteljske kuće čiji su vlasnici uglavnom odsutni duže razdoblje boraveći na privremenom radu u inozemstvu ili se radi o obiteljskim kućama u kojima nitko ne živi, a vlasnici su na drugim adresama. Na području Policijske postaje Čazma provaljeno je u jednu trgovinu mješovitom robom i četiri obiteljske kuće, dok je Policijska postaja Križevci evidentirala jednu provalu u obiteljsku kuću.

"Uigrani trojac"

- Višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su počinitelji ovih provalnih krađa hrvatski državljani i to 23-godišnjak i 34-godišnjak sa zagrebačkog područja i 32-godišnjak s bjelovarskog područja. Osnovano se sumnja da su njih trojica supočinitelji u ovim kaznenim djelima i to tako da je 23-godišnjak počinio sva kaznena djela dok su mu je supočinitelj u 21 provali bio 32-godišnjak, a u ostala 21 kaznena djela 34-godišnjak, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Na meti su bili i televizori/ Foto: MojPortal.hr
Na meti su bili i televizori/ Foto: MojPortal.hr

Krao se i alat/ Foto: MojPortal.hr
Krao se i alat/ Foto: MojPortal.hr

Dodaju i to da je "uigrana ekipa" provaljivala u obiteljske kuće u Bjelovaru (Ulicama: Lovre Matačića, Đure Basaričeka, Miroslava Krleže, Đure Sudete, Ivana Canara, Križevačka cesta, Slavonska cesta, Vidikovac), Trojstvenom Markovcu, Velikom Korenovu, Velikim Sredicama, Klokočevcu, Gudovcu, Starim Plavnicama, Šiptarima, Prgomelju, Podgorcima, Letičanima Kolarevom Selu i Cirkveni te u trgovinu mješovitom robom u Narti.

Krali su sve

- Predmeti krađa iz obiteljskih kuća su najviše i najčešće bili nakit i novac, potom električni kućanski aparati, ručni satovi, televizori, razni ručni alati, prijenosna računala, kamere, parfemi, odjeća, posuđe, ukrasi, posteljina, signalni pištolj, gume za vozilo s čeličnim naplatcima, motorno ulje, motorna kosilica i razni električni alat, dok u trgovini duhanski proizvodi, istaknuli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Iz trgovine su ukradene cigarete/ Foto: MojPortal.hr
Iz trgovine su ukradene cigarete/ Foto: MojPortal.hr

Kako kažu, zbog sumnje u počinjenje svih ovih kaznenih djela provedene su dokazne radnje i to temeljem sudskog naloga pretrage domova i drugih prostorija u Bjelovaru, Zagrebu, Sesvetama i Novim Skucanima, te pretrage više osobnih vozila kojima su se koristili počinitelji. Pri tom je pronađeno i od njih privremeno oduzet veći dio predmeta za koje se sumnja da potječu od počinjenja kaznenih djela.

Šteta najmanje 26 tisuća eura

- Minimalna sveukupna šteta prema izjavama oštećenih je preko 26 tisuće eura s tim da se još neki oštećeni nisu izjasnili o šteti budući da nisu u RH. Protiv osumnjičenih su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu i u zakonskom roku su predani pritvorskom nadzorniku, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

"Nestala" je i velika količina satova/ Foto: MojPortal.hr

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!