Fotografija: Podignuta je optužnica protiv 36-godišnjaka koji je u listopadu prošle godine u Lipiku pokušao ubiti svoju bivšu suprugu/Snimio: Čitatelj
Podignuta je optužnica protiv 36-godišnjaka koji je u listopadu prošle godine u Lipiku pokušao ubiti svoju bivšu suprugu/Snimio: Čitatelj

Podignuta optužnica protiv Lipičanina koji je pred djecom umalo ubio bivšu ženu

Nakon što joj je zario nož u tijelu, žena je zadobila tešku tjelesnu ozljedu. Smrtni je ishod izostao zahvaljujući okolnostima, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništvaŽupanijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru 02. veljače podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjaka koji je u listopadu prošle godine u Lipiku pokušao ubiti svoju bivšu suprugu.

Kako stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, optužnica je podignuta zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela teškim ubojstvom u pokušaju iz članka 111. stavka 1. točke 3. u vezi članka 34. stavak 1. Kaznenog zakona.

Prišao joj s leđa

Okrivljenika se tereti da je 04. listopada 2021. oko 18:50 sati u Lipiku, u kući svoje bivše supruge koju je ranije, kroz duže razdoblje zlostavljao, prišao s leđa svojoj bivšoj supruzi i, govoreći joj da će ju ubiti, zabio joj nož u tijelo. Oštećenica je zadobila tešku tjelesnu ozljedu, a smrtni je ishod izostao zahvaljujući okolnostima, stoji u priopćenju.

Pred očima maloljetne djece

Podsjetimo, nakon kobnog poslijepodneva u listopadu, žena je prevezena u pakračku bolnicu gdje su joj utvrđene teške tjelesne. Kako smo i ranije izvijestili OVDJE, osumnjičenik je u kući bivše supruge prišao 34-godišnjakinji i, namjeravajući ju ubiti, ubo ju kuhinjskim nožem pred očima maloljetne djece koja imaju 8 i 10 godina.

Nakon napada je pobjegao, a ženi je život spašen hitnom liječničkom intervencijom. Bjelovarsko odvjetništvo navelo je kako je okrivljeni bivšu suprugu kroz duže razdoblje u više navrata vrijeđao, ponižavao i fizički zlostavljao te joj prijetio smrću.