Fotografija: Snimio: Čitatelj
Snimio: Čitatelj

Detalji drame u Lipiku: Nožem ubo bivšu suprugu u trbuh pred očima maloljetne djece

Žena je operirana, operacija je prošla dobro, stabilno je i izvan životne opasnosti - rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice, Marina Major
Prava drama odvijala se sinoć u Školskoj ulici u Lipiku kada je bivši suprug nožem u trbuh ubo svoju bivšu ženu pred očima dvoje maloljetne djece od 8 i 10 godina i zatim pobjegao.

Pokrenuta je velika potraga za 34-godišnjim počiniteljem, blokirano je cijelo područje, na teren su poslane sve raspoložive policijske snage i muškarac je vrlo brzo pronađen i uhićen.

Povijest obiteljskog nasilja

Žena u dobi od 33 godine vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena je u pakračku bolnicu gdje joj je pružena liječnička pomoć.

- Žena je operirana, operacija je prošla dobro i ona je sada stabilno i izvan životne opasnosti - rekla nam je ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, Marina Major.

Kako neslužbeno doznajemo, uhićenom 34-godišnjaku ovo nije prvi put da je nasrnuo na svoju, sada bivšu suprugu, no to nam u PU požeško-slavonskoj nisu mogli ni potvditi ni demantirati jer je kriminalističko istraživanje još u tijeku.

- Najgore od svega je što je to napravio pred djecom. Ubo ju je nožem jednom u trbuh, nož je ostao u tijelu do dolaska hitne, a djeca su sve to gledala. Koliko sam čuo, susjedi i svećenik su prvi priskočili u pomoć - rekao nam je jedan sugrađanin koji je želio ostati anoniman.

Često su se svađali

Od drugih Lipičana smo doznali kako se uhićeni muškarac u Lipik doselio iz Zadra, a on i njegova bivša supruga bili su pripadnici jedne vjerske zajednice. Navodno su se često svađali, a rastali su se prije nekoliko godina.

Dan poslije ovog krvavog pokušaja ubojstva mjesto događaja još je bilo ograđeno policijskom trakom jer policija još radi očevid. 

O nemilom događaju, oglasila se i PU požeško-slavonska.

"U ponedjeljak 4. listopada 2021. iza 19 sati, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave požeško-slavonske zaprimio je dojavu da je u Lipiku u Školskoj ulici u stanu pronađena 33-godišnjakinja s ozljedama od oštrog predmeta i ona je prevezena u bolnicu u Pakracu radi pružanja liječničke pomoći. Vezano za navedeno uhićen je 34-godišnjak s područja Lipika i u tijeku je kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja", kažu u PU požeško-slavonskoj i poručuju da će više informacija imati kad kriminalističko istraživanje bude dovršeno.