Fotografija: Podignuta je optužnica protiv načelnika Općine Severin Žarka Žgele koji je udarao vlasnicu kafića/Foto: BBŽ, screenshot
Galerija
Podignuta je optužnica protiv načelnika Općine Severin Žarka Žgele koji je udarao vlasnicu kafića/Foto: BBŽ, screenshot

Podignuta optužnica protiv načelnika Općine Severin zbog napada na vlasnicu kafića

Iako Žarko Žgela više nije član HDZ-a jer je sam izašao iz stranke nakon počinjenog nasilja, i dalje uredno obnaša dužnost načelnika Općine SeverinSEVERIN/BJELOVAR – Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podignulo je optužnicu s kaznenim nalogom protiv 58-godišnjaka zbog nasilničkog ponašanja koje se dogodilo 9. srpnja oko 23 sata ispred ugostiteljskog objekta u Severinu.

Iako ne spominju ime i prezime, izvjesno je kako se radi o načelniku Općine Severin Žarku Žgeli, koji bi po svemu sudeći, ipak mogao kazneno odgovarati za nasilje koje je počinio toga dana.

-Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je 7. kolovoza 2023., nakon dovršenog istraživanja, podiglo optužnicu s kaznenim nalogom protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog počinjenog kaznenog djela nasilničkog ponašanja iz članka 323.a Kaznenog zakona.

Više puta ju udario

Okrivljenom 58-godišnjaku se stavlja na teret da je 9. srpnja 2023., oko 23:00 sata, ispred ugostiteljskog objekta u Severinu, u prisutnosti više osoba postupio u nakani da ponizi vlasnicu tog ugostiteljskog objekta. Tereti ga se da ju je, nakon što je prethodno uporno zahtijevao da mu se posluži piće, iako mu je ona rekla da napusti lokal zbog završetka radnog vremena, verbalno i fizički napao, odnosno govorio joj pogrdne riječi te ju vrijeđao. Tereti ga se da ju je više puta udario otvorenim dlanom po desnom i lijevom uhu te obrazima, kao i zatvorenom šakom u potiljak i rame što je kod vlasnice ugostiteljskog objekta izazvalo osjećaj poniženja i straha, stoji u priopćenju DORH-a.

Načelnik Općine Severin Žarko Žgela/Foto: BBŽ
Načelnik Općine Severin Žarko Žgela/Foto: BBŽ

Podsjetimo, tužiteljstvo je istragu o ovom nasilničkom činu otvorilo sredinom srpnja i to nakon što je nešto ranije policija izvijestila da analizira postoje li u ovom slučaju elementi kaznenog djela.

I dalje je načelnik

Naime, Žgela je prekršajno prijavljen za remećenje javnog reda i mira nakon što se u javnosti pojavio video zapis na kojemu se vidi da pijan udara ženu, o čemu smo pisali OVDJE.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske pojasnili su nam tada kako se odmah nije išlo na težu kvalifikaciju, odnosno kaznenu prijavu, jer Žgela i njegovi prijatelji po dolasku policije na intervenciju, između ostaloga, nisu zatečeni na mjestu događaja, stoga nisu mogli biti uhićeni.

Inače, Žgela više nije član HDZ-a. Sam je izišao iz stranke svega nekoliko dana kako se incident dogodio, odnosno kako je javnost saznala za nasije koje je počinio.

I dalje uredno obnaša dužnost načelnika Općine Severin.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebbooku!