Fotografija: Načelnik Općine Severin Žarko Žgela udarao je vlasnicu kafića/Foto: BBŽ, screenshot
Galerija
Načelnik Općine Severin Žarko Žgela udarao je vlasnicu kafića/Foto: BBŽ, screenshot

Istražuje se je li Žgela počinio kazneno djelo, SDP osudio nasilničko ponašanje

Tužiteljstvo je otvorilo istragu zbog sumnje da je Žarko Žgela počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja vrijeđajući i udarajući vlasnicu ugostiteljskog objektaOpćinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru jučer je, ne navodeći u priopćenju identitete, otvorilo istragu protiv načelnika Općine Severin Žarka Žgele (58) zbog sumnje da je vrijeđao i potom izudarao vlasnicu kafića Ivu Milku Kramarić (28) nakon što mu je rekla da napusti kafić zbog završetka radnog vremena.

Tužiteljstvo je otvorilo istragu zbog sumnje da je Žarko Žgela počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja.

Prekršajna prijava

O obrazloženju stoji kako postoji osnovana sumnja da je Žgela u nedjelju, 9. srpnja, ispred ugostiteljskog objekta u Severinu kod Bjelovara, više puta udario Ivu Milku Kramarić rukama u području glave, istovremeno je vrijeđajući i psujući te da je osumnjičenikovo postupanje izazvalo kod oštećenice osjećaj poniženja i straha.

Nešto ranije policija je izvijestila da analizira postoje li u ovom slučaju elementi kaznenog djela. Naime, Žgela je prekršajno prijavljen nakon što se u javnosti pojavio video zapis na kojemu se vidi da pijan udara ženu.

Foto: Screenshot nadzorne kamere
Foto: Screenshot nadzorne kamere

Bjelovarska kriminalistička policija napravila je prvu analizu početnog postupanja policijske postaje nakon čega su održali sastanak s nadležnim državnim odvjetništvom kako bi se sagledalo eventualno postojanje elemenata kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

Što ako nema kaznenog djela?

O svemu što su utvrdili izvijestili su Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru radi donošenja odluke o eventualnom daljnjem postupanju, poručili su iz policije.

Hoće li Općinsko državno odvjetništvo pronaći elemente kaznenog djela i protiv načelnika Općine Severin i njegovih prijatelja pokrenuti postupak po službenoj dužnosti, doznat će se vjerojatno u roku od mjesec dana. Ako ni oni u ovom slučaju ne utvrde elemente kaznenog djela, vlasnici kafića Ivi Milki Kramarić ostaje jedino da protiv načelnika podnese privatnu tužbu. 

-------------------------

SDP: Najoštrije osuđujemo nasilničko ponašanje

SDP Bjelovarsko-bilogorske županije oglasio se danas s priopćenjem u kojem su osudili nasilničko ponašanje načelnika Općine Severin. Priopćenje SDP-a prenosimo u cijelosti:

"Ovim putem Socijaldemokrati Bjelovarsko-bilogorske županije najoštrije osuđuju nasilničko ponašanje načelnika Općine Severin koji se dogodio prošlu nedjelju u večernjim satima u lokalnom ugostiteljskom objektu i nastavio ispred njega.

Naime, tada je dotični "gospodin" u vidno alkoholiziranom stanju najprije izvrijeđao zaposlenicu koja mu je odbila poslužiti piće jer se lokal zatvarao, nakon čega je zaposlenica pozvala vlasnicu, a zatim se načelnikovo ”lijepo ponašanje” nastavilo šakama ispred samog ugostiteljskog objekta.

Dotični načelnik je još jedan od lokalnih šerifa koji je dospio na naslovnice medija divljaštvom. On je jedan od onih za koje šira javnost, da nisu mlatili žene, silovali ih, ili se tukli po selima ili pijani izazivali nesreće, vjerojatno nikada ne bi saznala.

Ovaj čin ne može se opravdati ni alkoholom, ni riječima isprike već isključivo pravednom i oštrom kaznom kako se ovaj i slični događaji u budućnosti ne bi događali.

Stoga na kraju snažno apeliramo na sve nadležne institucije da sukladno Zakonima i propisima Republike Hrvatske odrade svoj posao i pošalju poruku da se to i takvo ponašanje ne smije i neće tolerirati. Napadnutoj vlasnici želimo brz oporavak", stoji u priopćenju SDP-a BBŽ.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!