Fotografija: Načelnik Općine Severin Žarko Žgela (HDZ) udarao je vlasnicu kafića/Foto: BBŽ, screenshot
Galerija
Načelnik Općine Severin Žarko Žgela (HDZ) udarao je vlasnicu kafića/Foto: BBŽ, screenshot

Načelnik Općine Severin pušten na slobodu. Ne smije se približavati vlasnici kafića koju je mlatio

Iako je policija navodno tražila da ga se mjesec dana smjesti iza rešetaka, sudac je procijenio da će biti dovoljno da se ne smije približavati kafiću i njegovoj vlasniciNačelnik Općine Severenin Žarko Žgela, koji je u nedjelju navečer verbalno i fizički napao vlasnicu kafića Ivu Milku Kramarić, pušten je na slobodu.

Foto: Screenshot nadzorne kamere
Foto: Screenshot nadzorne kamere

Odlučio je to sudac Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru koji je Žgeli i dvojici njegovih prijatelja odredio mjere opreza. Naime, iako je policija u svom optužnom prijedlogu navodno tražila da ih se mjesec dana smjesti iza rešetaka, sudac je procijenio da će biti dovoljno da se ne smiju približavati i posjećivati kafić u kojem je došlo do nemilog događaja te da se ne smiju približavati i uspostavljati kontakt s pet osoba koje su bile te večeri u kafiću u Severin. To znači da se načelnik Žgela, između ostalih, ne smije približavati i komunicirati s Ivom Milkom Kramarić, vlasnicom kafića u Severinu, koju je u nedjelju iza 23 sati nekoliko puta ošamario i udario šakom u glavu što je zabilježeno i na snimkama nadzornih kamera.

Pogledajte kako načelnik udara vlasnicu kafića:

Inače, policija je protiv Žgele i dvojice njegovih prijatelja podnijela optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira na naročito drzak način, za što je predviđena novčana kazna od 700 do 400 eura ili mjesec dana zatvora. Kriminalističko istraživanje dovršili su u srijedu kada su i uhitili načelnika Žgelu i dvoju njegovih prijatelja.

Foto: Screenshot nadzorne kamere
Foto: Screenshot nadzorne kamere

- U nedjelju oko 23 sata u Severinu u ugostiteljskom objektu i na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta trojica muškaraca u dobi od 58, 27 i 24 godine narušavali su javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, čime su ostvarili obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 58-godišnjak i 27-godišnjak su u ugostiteljskom objektu vrijeđali vlasnicu revoltirani što ih djelatnica ne želi uslužiti pićem. Potom su na parkiralištu 27-godišnjak i 24-godišnjak verbalno i tjelesno napali više osoba koje su stale u obranu vlasnice, a u međuvremenu je 58-godišnjak verbalno i tjelesno napao 28-godišnju vlasnicu - izvijestili su jučer iz PU bjelovarsko-bilogorske dodajući kako je u incidentu, uz trojicu počinitelja, sudjelovalo još pet osoba od kojih je troje zadobilo lake tjelesne ozljede. Ozlijeđena je 28-godišnja vlasnica te 36-godišnji i 31-godišnji gosti ugostiteljskog objekta.

Razgovarali smo jučer s vlasnicom kafića Ivom Milkom Kramarić koja nam je do zadnjeg detalja ispričala što se te večeri događalo u njezinom lokalu i ispred njega o čemu smo pisali OVDJE

Rekla nam je da je došla na poziv svoje konobarice koja ju je tu večer nazvala i rekla da više ne može raditi u tom kafiću i da vraća ključeve.

Iva je još u šoku/Foto: Privatni album
Iva je još u šoku/Foto: Privatni album

- Pitala sam je što se dogodilo, a ona mi je kazala da je načelnik Žgela i njegovi prijatelji maltretiraju. Rekla mi je da je on vuče za ruku i da joj je zavrnuo ruku. Naime, ona im više nije htjela dati piće jer su bili u vidno alkoholiziranom stanju, bio je kraj radnog vremena, a osim toga na stolu su imali još dvije litre vina i vodu. Odmah sam sjela u auto i otišla tamo. Kad sam došla, zatekla sam načelnika Općine Severin na šanku kako se raspravlja s mojom djelatnicom, a iza njega je stajao njegov prijatelj. Kad sam to vidjela rekla sam da mi ih je dosta, da ne želim više da dolaze u moj kafić i zamolila ih da izađu van iz lokala - započela je svoju priču vidno uznemirena vlasnica kafića "Kramarić" u Severinu dodajući kako je tada načelnikov prijatelj počeo na nju vikati. 

Iva Milka te večeri kad je napadnuta/Foto: Privatni album
Iva Milka te večeri kad je napadnuta/Foto: Privatni album

Nakon što ih je uspjela nekako nagovoriti da izađu iz lokala, sukobili su se s gostima koji su stali u obranu vlasnice kafića.

- Došla sam do njih i pitala načelnika: "Što to radite? Vi bi ovdje trebali biti neki primjer". On mi je na to opsovao i počeo vikati: "Znaš li ti tko sam ja? To je moje selo!". Kada sam mu na to rekla da ću ga staviti u novine, primio me za vrat. Odgurnula sam ga od sebe i maknula se pred terasu jer sam ga se bojala. On je došao za mnom i krenuo me šamarati. Ja sam se micala u desnu stranu, a kada sam mu okrenula leđa, počeo me šakama udarati po glavi - prepričava Iva Milka i dodaje kako ga je onda muškarac, koji je bio s njim u društvu, strpao u auto i odvezao.

HDZ-ov načelnik Općine Severin Žarko Žgela/Foto: BBŽ
HDZ-ov načelnik Općine Severin Žarko Žgela/Foto: BBŽ

Inače, Žgela od jučer više nije član HDZ-a. Sam je izišao iz stranke. Pokušavali smo ga dobiti na mobitel, ali nam se nije javljao.

Konobarica koja je te večeri bila u lokalu, dala je otkaz. Iva Milka Kramarić u Severin više neće dolaziti iako tamo ima kafić. Strah ju je. Od sada će tamo dolaziti njezin suprug.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!