Fotografija: Tragično stradaloj Đurđici Posavac sahrana će biti u ponedjeljak, 10. siječnja/Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska, privatni album
Tragično stradaloj Đurđici Posavac sahrana će biti u ponedjeljak, 10. siječnja/Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska, privatni album

Pijanom vozaču koji je skrivio smrt Đurđice Posavac određeno mjesec dana istražnog zatvora

Istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Obranu nije iznosio, odnosno branio se šutnjom, kaže glasnogovornica Županijskog sudaŽupanijski sud u Bjelovaru danas prije podne odredio je istražni zatvor za Hrvoja O. (31), koji je u četvrtak u Narti izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula medicinska sestra Đurđica Posavac. 

- Državno odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage. Sada slijedi prikupljanje dokaza, a mladić je već u zatvoru. Istražni zatvor u trajanju od mjesec dana određen mu je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Obranu nije iznosio, odnosno branio se šutnjom, potvrdila nam je glasnogovornica Županijskog suda u Bjelovaru Dajana Barberić-Valentić.

Dijete izvan životne opasnosti

Kako je poznato, u nesreći je teže ozlijeđen i 5-godišnji unuk pokojne Đurđice. Vozilom hitne pomoći prevezen je u Opću bolnicu Bjelovar, a potom je prebačen u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Prema riječima v.d. ravnateljice OB Bjelovar Sanele Grbaš Bratković, stanje dječaka je stabilno.

- Prema informacijama koje imamo od jutros, dijete je stabilno i nalazi se na intenzivnom odjelu Klaićeve bolnice. Nema krvarenja i dobro je, a opservacija je u tijeku. Nalazi se kontroliraju i dijete je izvan životne opasnosti, kratko je poručila Grbaš Bratković.

Sahrana u ponedjeljak

Recimo i to da će posljednji ispraćaj pokojne Đurđice Posavac biti u ponedjeljak, 10. siječnja,  u 15 sati na groblju u Gornjem Mikloušu pokraj Čazme.