Fotografija: Nesreća se dogodila prije dva dana u Narti nedaleko Bjelovara/Foto: Damir Krajac/CROPIX (ilustracija)
Nesreća se dogodila prije dva dana u Narti nedaleko Bjelovara/Foto: Damir Krajac/CROPIX (ilustracija)

DORH traži istražni zatvor za vozača koji je mrtav pijan usmrtio medicinsku sestru Đurđu Posavac

"Bila je duša od žene. Pomagala mi je kada sam se zaposlio u bolnici. Baš mi je neki rekla kako razmišlja o odlasku u mirovinu. To je trebalo biti u travnju", kazao je liječnik iz OB BjelovarZbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, nakon ispitivanja okrivljenika pred državnim odvjetnikom, sucu istrage predložit će određivanje istražnog zatvora za 31-godišnjaka, koji je u četvrtak mrtav pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Đurđa Posavac, a teže ozlijeđen njen 5-godišnji unuk.

Osnovana sumnja

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 31-godišnjak 6. siječnja 2022. oko 9:25 sati upravljao osobnim automobilom državnom cestom D-43, u mjestu Narta, te je ulazeći u blagi zavoj u desno, uslijed alkoholiziranosti i prevelike brzine, izgubio nadzor nad upravljačem osobnog automobila. Osnovano se sumnja da je automobilom prešao na suprotnu stranu kolnika kojom je, iz suprotnog smjera, dolazio osobni automobil kojim je upravljala 63-godišnjakinja i prevozila 5-godišnje dijete, poručili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru.

Inače, Đurđa Posavac bila je zaposlenica Opće bolnice Bjelovar. Kako doznajemo od njezinih bliskih kolega, radila je na odjelu neurologije, no dugogodišnji radni staž priskrbio joj je prijatelje na svim bolničkim odjelima.

Duša od žene

-Bila je duša od žene. Svima je nesebično pomagala, rado me savjetovala kada sam se zaposlio u bjelovarskoj bolnici. Bila mi je usluzi kada god je trebalo. Baš mi je prije nekoliko dana rekla kako razmišlja o odlasku u mirovinu. Spominjala je da bi to moglo biti u travnju i veselila se tome. Njezin odlazak svima nam je teško pao, kazao nam je liječnik koji je surađivao s tragično preminulom medicinskom sestrom.

Podsjetimo, 31-godišnji vozač je nakon nesreće je uhićen i priveden u prostorije policije gdje je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.72 g./kg, o čemu više možete pročitati OVDJE