Fotografija: Policija je protekle nedjelje imala pune ruke posla u Prekopakri i Pleternici.
Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX
Policija je protekle nedjelje imala pune ruke posla u Prekopakri i Pleternici. Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX

Pijani gost u kafiću verbalno napao pripitog konobara pa potom udario drugog gosta

Osim u kafiću, iste večeri tučnjava je izbila i na malonogometnom igralištu gdje je 22-godišnjak pod utjecajem alkohola udario 20-godišnjaka.
„Živahan“ vikend imali su Prekopakračani i Peterničani. Očito vruća i sparna ljetna večer u kombinaciji s alkoholom ne utječe na sve dobro. Naime, u nedjelju, 25. srpnja 2021., oko 18 sati, u Ulici dr. Ante Starčevića u Prekopakri, na terasi ugostiteljskog lokala, 54-godišnjak, pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,19 promila, je narušavao javni red i mir na način da je verbalno napao 40-godišnjeg djelatnika lokala, koji je također bio pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,71 promila i 65-godišnjeg gosta, da bi nakon toga 65-godišnjaka i udario. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 54-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i protiv 40-godišnjeg djelatnika koji je uslužio alkoholnim pićem osobu koja je bila pod utjecajem alkohola.

Optužni prijedlog

Iste večeri, oko 23.30 sati, u Pleternici, u Ulici Kralja Petra Krešimira IV, na malonogometnom igralištu, 22-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,64 promila, tjelesno je napao i lakše ozlijedio 20-godišnjaka. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici, jer kod sebe nije imao osobnu iskaznicu ili drugi dokument s kojim bi se utvrdio njegov identitet.