Fotografija: Očevid su obavili bjelovarski policajci/Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)
Očevid su obavili bjelovarski policajci/Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)

Pijani motociklist kojem je bila izrečena mjera samoizolacije stradao u sudaru

Nesreću je skrivio vozač osobnog automobila koji na raskrižju nije stao na znak STOP čime je oduzeo prednost prolaska 40-godišnjem motociklistuVozač motocikla Kawasaki stradao je u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 17.10 sati u Velikim Sredicama u Bjelovaru.

Policija je izvjestila kako se 28-godišnjak kretao osobnim autom bjelovarskih oznaka prilaznim kolnikom od parkirališta poduzeća Sirela. 

Nije stao na znak STOP

"Dolaskom do raskrižja s kolnikom državne ceste nije stao na znak STOP te je vozilom ušao u raskrižje skrenuvši udesno. Time je oduzeo prednost prolaska motociklu Kawasaki bez registracijskih oznaka, koje ga je svojim prednjim krajem udarilo u zadnji desni kraj automobila. S motociklom je upravljao 40-godišnjak koji je nakon udara zajedno s motociklom pao na kolnik", priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Prekršajni nalog

Oba vozača su alkotestirana te je kod 40-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 1.14 promila. U prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač motocikla koji je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Bjelovar gdje je zadržan na liječničkoj obradi.

Daljnjom provjerom je utvrđeno da 40-godišnjak ima izrečenu epidemiološku mjeru samoizolacije u trajanju od 4. lipnja do 14. lipnja zbog čega mu slijedi prekršajni nalog.