Fotografija: Foto: Danijel Soldo/CROPIX (ilustracija)
Foto: Danijel Soldo/CROPIX (ilustracija)

Daruvarčanin udarao po poker aparatima, prolijevao pivo, vikao na radnicu i prijetio policajcu

Nakon što je uhićen, pokušao je pobjeći iz policijske postaje, zbog čega su nad njim upotrijebljena sredstva prisile, kažu u policijiMuškarac od 36 godina zaradio je cijeli niz prijava zbog toga što je jučer oko 20.30 sati pravio nered u automat klubu na trgu kralja Tomislava u Daruvaru, a potom i u policijskoj postaji.

Naime, kako su izvijestili iz PU bjelovarsko-bilogorske, 36-godišnjak je u alkoholiziranom stanju u automat klubu narušavao javni red i mir tako što je udarao po aparatima, prolijevao pivo te vikao na 33-godišnju djelatnicu. 

Odbio alkotest

- Zatim je oko 21 sat vrijeđao i omalovažavao policijske službenike koji su prema njemu postupali, a budući da se oglušio na njihove naredbe, nad njim su uporabljena sredstva prisile - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i dodaju kako je 36-godišnjak nakon toga priveden u prostorije policije gdje je zaprijetio jednom policijskom službeniku zbog čega je uhićen.

Međutim, nakon uhićenja je pokušao pobjeći iz policijske postaje, zbog čega su nad njim upotrijebljena sredstva prisile. Potom je smješten u posebne prostorije policije. Neslužbeno doznajemo da je odbio alkotestiranje.

Kaznena prijava za prijetnju

- Protiv 36-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja iz članka 13. i 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru. Zbog počinjenog kaznenog djela „Prijetnja“ iz članka 139. stavka 3. Kaznenog zakona  slijedi kriminalističko istraživanje, a po dovršetku istraživanja protiv njega bit će podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru - poručili su na kraju iz PU bjelovarsko-bilogorske.