Fotografija: Foto: Joško Šupic/CROPIX (ilustracija)
Foto: Joško Šupic/CROPIX (ilustracija)

NEPOPRAVLJIV U tjedan dana dva puta uhvaćen u istoj ulici u Prekopakri s više od 2 promila

Iako je krajem studenog dobio maksimalnu novčanu kaznu i zabranu upravljanja vozilom, 43-godišnjaka to nije spriječilo da opet mrtav pijan sjedne u auto i voziMuškarac od 43 godine koji je prošle subote ponio neslavnu titulu najpijanijeg vozača tog vikenda u Požeško-slavonskoj županiji, i ove se subote okitio istom titulom.

Uhvaćen je u istoj ulici u Prekopakri u kojoj je "pao" i prošle subote, ali nije imao istu količinu alkohola. Ove subote je vozio s 2,47 promila, a prošle s 2,64.

Vozilo mu nije oduzeto

Kako je izvijestila PU požeško-slavonska, policajci su u subotu 3. prosinca tijekom nadzora prometa u ulici Ante Starčevića u Prekopakri u 19.55 sati zaustavili osobni automobil marke "Opel", daruvarskih registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,47 promila upravljao 43-godišnjak.

- Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 43-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i uručen mu je prekršajni nalog na iznos od 19.700 kuna zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - izvijestili su iz PU požeško-slavonske dodajući kako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca. Vozilo mu nije oduzeto.

Ista novčana kazna

Iako PU požeško-slavonska u svom službenom priopćenju nije navela da je riječ o istoj osobi, neslužbeno smo doznali da je riječ o 43-godišnjem muškarcu koji je bio apsolutni rekorder po promilima, ali i naplaćenoj kazni i prošlog vikenda na području Požeško-slavonske županije o čemu smo pisali OVDJE.

Naime, PU požeško-slavonska je prije tjedan na svojim stranicama objavila gotovo identičnu vijest kao danas. Razlika je bila jedino u vremenu kada je uhvaćen i količini alkohola. Prošle subote je uhvaćen oko 22 sata, i imao je 2,64 promila. Novčana kazna je ista, ali za upravljač automobila ne smije sjesti 6 mjeseci.

- Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 19.700 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci - poručili su tada iz PU požeško-slavonske.

Odvojeni predmeti

Budući da je riječ o odvojenim predmetima, kada prvi bude pravomoćan, oduzet će mu vozačku na 6 mjeseci, a nakon što i drugi dobije svoje pravomoćno rješenje, onda će mu se oduzeti na još tri mjeseca.

Iako je 26. studenog dobio maksimalnu novčanu kaznu za takav prekršaj i zabranu upravljanja vozilom, 43-godišnjaka to nije spriječilo da opet mrtav pijan sjedne u auto i vozi. Srećom, ni prošle ni ove subote nije skrivio prometnu nesreću i ozlijedio druge i sebe. Što ne znači da drugi put neće.