Fotografija: 
Foto: Davor Pongracic/Cropix (Ilustracija)
Foto: Davor Pongracic/Cropix (Ilustracija)

Bjelovarčanka ostala bez 570 eura: "Mislila je da plaća paušal za dostavu jedan euro, kad ono..."

Njenom bankovnom karticom na jednom internet prodajnom mjestu uplaćena je transakcija od 570 eura nakon čega je Bjelovarčanka shvatila da je prevarenaBJELOVAR - Još je jedna osoba nasjela na kreativnost prevaranata koji nalaze sve više načina kako računalno prevariti građane i dočepati se njihovog novca.

Kako javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske, u srijedu, 15. studenog, 48-godišnjakinja iz Bjelovara prijavila je da je njen maloljetni sin na svoj mobitel zaprimio SMS poruku dostavne službe u kojoj je dostavljen link, odnosno poveznica na koju se trebao prijaviti kako bi ažurirao podatke svoje adrese, a vezano za dostavu paketa kojeg je očekivao.

- Kada se prijavio na dostavljeni link, ponuđeno mu je da može online uplatiti paušalni iznos dostave paketa, za koji su u poruci naveli da se nalazi u njihovom skladištu, za iznos manji od jednog eura.

Otkrila svoj PIN

Potom je upisao sve podatke s bankovne kartice svoje majke. A ona je, misleći da potpisuje uplatu paušala, na SMS traženje, porukom na mobitel upisala pin broj mobilnog bankarstva. odnosno aplikacije koju ima instaliranu na svome mobitelu.

Kasnije, uvidom u aplikaciju utvrdila je da je na jednom internet prodajnom mjestu njenom bankovnom karticom uplaćena transakcija od 570 eura zbog čega se smatra prevarenom za taj novčani iznos, pojašnjavaju iz policije.

Dodaju kako je važno da građani uvijek budu rezni pri uplatama novca i provjere vjerodostojnost izgleda internetskih stranica dostavnih službi.

- Ako vam se bilo što čini sumnjivo ili do sada niste na takav način poslovali, prije bilo kakvih autorizacija najprije provjerite što i koliko uplaćujete, odnosno verificirate. 

Sve o modalitetima računalnih prijevara i kako se zaštititi možete više pročitati ovdje, poručuju iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!