Fotografija: Policija je Milana posljednji put uhvatila bez vozačke lani u srpnju/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX
Policija je Milana posljednji put uhvatila bez vozačke lani u srpnju/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Četvrti put uhvaćen kako vozi bez položenog vozačkog ispita

Milan G. (42) je već tri puta osuđivan na zatvorske i novčane kazne jer uporno vozi bez vozačke dozvoleNepopravljivi Milan G. (42) opet je zaradio kaznu jer je po četvrti put uhvaćen kako vozi bez vozačke dozvole.

Prema presudi Općinskog suda u Bjelovaru, Milan je lani 10. srpnja u 13 sati u mjestu Štefanje zatečen kako upravlja teretnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje jer nema položen vozački ispit niti za jednu kategoriju vozila. Kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna. Milan je i prije tri godine morao platiti 500 kuna kazne jer je vozio bez vozačke dozvole, a te je godine zbog istog prekršaja dobio i zatvorsku kaznu od 15 dana. Nije prošlo ni mjesec dana od te presude, a već je zaradio novu, ovaj put mjesec dana zatvora. Razlog je uvijek bio isti. Policija ga je uhvatila kako vozi bez vozačke, odnosno bez položenog vozačkog ispita. 

U presudi je navedena i jedna zanimljiva odluka. Naime, Milanu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci. Hoće li u međuvremenu položiti vozački ispit i dobiti vozačku dozvolu, ostaje za vidjeti.