Fotografija: Potpisivanje ugovora s poduzetnicima u Garešnici/ Foto: Grad Garešnica
Galerija
Potpisivanje ugovora s poduzetnicima u Garešnici/ Foto: Grad Garešnica

Garešnica za 42 poduzetnika izdvaja 76.346 €, subvencionirat će ih kroz nekoliko mjera

"Ove godine sredstva su odobrena svim poduzetnicima i obrtnicima koji prethodne 2022. godine nisu primili potporu. Želim im puno uspjeha u radu i u Novoj godini", rekao je gradonačelnik BilandžijaGradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija u četvrtak je u Centru za posjetitelje Natura 2000 potpisao ugovore s 42 poduzetnika s garešničkog područja.

Radi se o, kako je pojasnio, deset ugovora  s poduzetnicima početnicima i 32 ugovora s poduzetnicima i obrtnicima koji posluju duže od tri godine.

Veliki interes

- U Proračunu Grada Garešnice ove godine osigurano je ukupno 76.346,31 eura za subvencije poduzetnicima kroz nekoliko mjera. To su poticanje osnivanja novih poduzeća i obrta, subvencija nabave strojeva i opreme te subvencioniranje korištenja uredskog prostora u Poduzetničkom inkubatoru. Potpore se dobivaju i za korištenje uredskih prostora u Tehno parku - objasnio je gradonačelnik Bilandžija.

Gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija/ Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija/ Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Zbog velike zainteresiranosti za subvencijama, morali smo ravnopravno postupiti te su ove godine sredstva odobrena svim poduzetnicima koji prethodne 2022. godine nisu primili potporu. Svim poduzetnicima i obrtnicima zahvaljujem se na suradnji te im želim puno uspjeha u radu i u Novoj godini - dodao je.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!