Fotografija: Gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Garešnica usvojila najveći proračun u povijesti: "Želimo razvoj cijelog grada i bolji životni standard"

Novi proračun usmjeren je i prema efikasnijem upravljanju gradom i gradskim resursima, održivom korištenju prostora grada i gradske imovine te upravljanju energijomNa posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u velikoj dvorani Hrvatskog doma gradski vijećnici usvojili su prijedlog proračuna Grada Garešnice za 2024. godinu u iznosu od 12.523.780 eura.

Sjednicu je vodio predsjednik Željko Starčević, a vijećnici su na dnevnom redu imali 43 točke, među kojima i izmjenu proračuna za 2023. godinu radi usklađivanja prihoda i rashoda te potom i donošenje novog gradskog proračuna. Proračun za 2024. godinu veći je od ovogodišnjeg za 2,5 milijuna eura što ga čini najvećim proračunom u povijesti Grada Garešnice. 

Konkurentno gospodarstvo

 - Novi je gradski proračun, rečeno je, napravljen u skladu s osnovnim strateškim ciljevima u provođenju politika Grada Garešnica, a čije je ostvarivanje u funkciji razvoja cjelokupnog područja kao i porasta životnog standarda građana. Jedan od prioritetnih strateških ciljeva je stvaranje uvjeta za konkurentno gospodarstvo s posebnim naglaskom na unaprjeđenje poslovne infrastrukture, poduzetničkog okruženja, unaprjeđenje i razvoj konkurentne poljoprivrede i turizma te povećanje korištenja novih tehnologija, inovacija i znanja u gospodarstvu - poručili su iz Grada.

Podizanje kvalitete života

Ciljevi kojima stremi gradski proračun su i unaprjeđenje infrastrukturnog sustava kroz javnu i društvenu infrastrukturu te prostorno planiranje, podizanje kvalitete života građana kroz poticanje obrazovanja za bolju zapošljivost, jačanje uloge civilnog društva, obnovu i očuvanje kulturne baštine te razvoj partnerstva i suradnje, napominju.

Novi proračun usmjeren je i prema efikasnijem upravljanju gradom i gradskim resursima, održivom korištenju prostora grada i gradske imovine te upravljanju energijom i OIE kao i zaštiti prirode odnosno ekologiji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!