Fotografija: Sva pronađena marihuana je oduzeta/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Sva pronađena marihuana je oduzeta/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Ekipi iz Bjelovara, Garešnice i Čazme policija pronašla 2,5 kg marihuane i 104 stabljike

Sva oduzeta droga bit će proslijeđena u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu poradi toksikološkog vještačenja i utvrđivanja koncentracije THC-a, kažu iz policijeProšlog tjedan policija je na području Bjelovarsko-bilogorske županije pronašla i oduzela preko 2,5 kilograma marihuane te 104 stabljike iste biljke.

- Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske su u okolici Bjelovara, Čazme i Garešnice pronašli nasade indijske konoplje tipa marihuane i od počinitelja oduzeli oko 2 600 grama droge marihuana. Ovim kriminalističkim istraživanjima su obuhvaćeni 46-godišnji i 39-godišnji muškarci iz okolice Bjelovara, 36-godišnjak iz Garešnice, 46-godišnjak iz okolice Čazme te muškarac u dobi od 32 godine iz Zagreba, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Kako kažu, u ponedjeljak, 2. listopada, policijski službenici Službe kriminalističke policije temeljem naloga suda obavili su pretragu kuće, gospodarskih zgrada i dvorišnog prostora u okolici Bjelovara koje koristi 46-godišnjaka.

"Kućni botaničari"

- Pretragom je pronađeno u njegovom posjeduje devet biljaka indijske konoplje droge marihuana od kojih tri u fazi sušenja i šest u uzgoju visine od 60 do 410 cm. U kući je pronađeno oko 200 grama droge marihuane, kažu iz policije.

Njihove kolege iz Čazme idućeg su dana također temeljem sudskog naloga obavili pretragu doma i drugih prostora u okolici Čazme koje koristi 46-godišnjak.

- Kod njega su našli i oduzeli oko 100 grama droge marihuana. Postupanjem policijskih službenika obuhvaćen je i 32-godišnjaka iz Zagreba kod kojeg je pretragom pronađeno i oduzeto oko 2 300 grama droge marihuana, dodaju iz policije.

U srijedu, 4. listopada također temeljem sudskog naloga obavili pretragu doma, drugih prostorija i okućnice u okolici Bjelovara.

- U pretrazi je pronađeno i od 39-godišnjeg muškarca oduzeto devet stabljika indijske konoplje droge marihuane koje je nezakonito uzgajao.

Droga poslana na vještačenje

Istog dana policajci iz Garešnice pretražili su kuće i gospodarskih zgrada u okolici Garešnice koje koristi 36-godišnjak.

- Pretragom je pronađena jedna suha biljka indijske konoplje droge marihuane. istog dana, 4.listopada, u šumi u okolici Garešnice  policajci su pronašli nasad s više od 80 stabljika biljke indijske konoplje droge marihuana. Na mjestu događaja izvršene su očevidne radnje, te slijede daljnja vještačenja i utvrđivanje počinitelja, kažu iz policije te nastavljaju.

- Sva oduzeta droga bit će proslijeđena u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu poradi toksikološkog vještačenja i utvrđivanja koncentracije THC-a, a nakon čega protiv svih počinitelja slijede adekvatne prijave, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!