Fotografija: Vrijednost ukradenih predmeta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna/ Foto: Bozo Radic, Dragan Matic/CROPIX (ILUSTRACIJA)
Vrijednost ukradenih predmeta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna/ Foto: Bozo Radic, Dragan Matic/CROPIX (ILUSTRACIJA)

Dvije djevojke iz BBŽ u 10 dana "počistile" šest stanova u Dubrovniku

Otuđivale su zlatninu, novac i druge vrijedne predmete u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna, kažu iz bjelovarske policijeDvije djevojke (22 i 19) iz Bjelovarsko-bilogorske županije imale su nesvakidašnji "radni" posjet Dubrovniku. Naime, prema izvješću bjelovarske policije, u svega deset dana provalile su u šest stambenih objekata iz kojih su ukrale stvari vrijedne

- Policijski službenici PP Dubrovnik su u suradnji s našim policijskim službenicima dovršili kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe u dobi od 22 i 19 godina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a koje se sumnjiče za niz provalnih krađa na području Dubrovnika, javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske te nastavljaju.

Dva neuspjela pokušaja

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su od 17. do 27. lipnja ove godine provalile u šest privatnih stambenih objekata na području Dubrovnika odakle su otuđivale zlatninu, novac i druge vrijedne predmete vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, dodaju iz bjelovarske policije.

Nadalje, utvrđena je i da su pokušale provaliti u još dva stambena objekta, međutim u tom naumu nisu uspjele. 

- Pretragom njihovih stanova pronađen je dio otuđenih predmeta koji će biti vraćen vlasnicima, a osumnjičenice su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, zaključili su iz bjelovarske policije.