Fotografija: Daruvarska BIPA već se nekoliko puta našla na meti kradljivaca skupih parfema/ Foto: Tomislav Krišto/CROPIX (ilustracija)
Daruvarska BIPA već se nekoliko puta našla na meti kradljivaca skupih parfema/ Foto: Tomislav Krišto/CROPIX (ilustracija)

Prodavačica uhvatila mladi par u krađi više tisuća kuna vrijednih parfema u daruvarskoj BIPI

19-godišnjak i 16-godišnjakinja ukrali su više komada parfema i krema u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. U krađi ih je zatekla hrabra trgovkinja koja ih nije puštala iz trgovine do dolaska daruvarskih policajacaMladić od 19 godina i tri godine mlađa djevojka uhvaćeni su jučer u večernjim satima u krađi parfema iz BIPE u Jelačićevoj ulici u Daruvaru.

Kako je izvjestila PU bjelovarsko-bilogorska, 19-godišnjak i 16-godišnjakinja ukrali su više komada parfema i krema u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Nije ih puštala

U krađi ih je zatekla hrabra trgovkinja koja ih nije puštala iz trgovine do dolaska daruvarskih policajaca.

Mladi par, od kojih je jedan iz okolice Daruvara, a drugi nije s ovog područja, odvedeni su u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Protiv njih će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krađe.

Kako smo već ranije izvještavali OVDJE, daruvarska BIPA bila je na meti lopova i u lipnju ove godine kada je policiji nepoznati kradljivac ukrao desetak parfema vrijednih oko 6000 kuna.

Bio je brži

Nakon što je potrpao devet skupocjenih parfema u svoje džepove i došao do izlaza iz BIPE, aktivirao se senzor koji je prodavačice upozorio na krađu. One su odmah reagirale i krenule za njim, no nisu ga uspjele uhvatiti jer je bio brži.

Budući da je na licu imao zaštitnu masku, a na glavi je imao šiltericu, snimke koje je policija uzela iz BIPE, nisu bile od prevelike koristi jer se osoba koja se vidjela na snimci, nije mogla identificirati.

Pronašli parfeme

Inače, ova poslovnica BIPE u Daruvaru prošle godine je dva puta bila na meti kradljivaca parfema. Lani početkom lipnja dvije ženske osobe ukrale su parfeme vrijedne nešto više od 2500 kuna, policija ih je kasnije uspjela pronaći, ali ne i parfeme. 

U listopadu prošle godine jedan je 45-godišnji muškarac ukrao parfeme u vrijednosti oko 2000 kuna. Policija je pronašla i lopova i parfeme. Njega su prijavili za krađu, a parfeme vratili u trgovinu.

Do sada niti jedan "ljubitelj" parfema koji je uhvaćen u krađi istih, nije bio iz Daruvara.