Fotografija: Foto: Tomislav Krišto/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Tomislav Krišto/CROPIX (Ilustracija)

Direktori i odgovorne osobe firmi s bjelovarskog područja prisvojili 6,4 milijuna kuna

Protiv šest osumnjičenih osoba podnesena je kaznena prijava, dok su četiri osumnjičene osobe uhićene i predane pritvorskom nadzornikuPolicajci PU bjelovarsko-bilogorske su u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru proveli opsežno višemjesečno kriminalističko istraživanje nad šestero hrvatskih državljana s bjelovarskog područja zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, javljaju iz policije.

Dizali novac

Naime, kako piše u službenom priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su osumnjičenici u razdoblju od 2019. do prosinca 2022. godine s namjerom da se protupravno materijalno okoriste sa žiro računa šest trgovačkih društava podizali novac putem bankomata i na šalteru banke.

- Novac nisu koristili za potrebe društva nego su ga zadržali za sebe, a isto tako novčana sredstva društava koja su ostvarena prometom putem fiskalnih računa nisu polagali na račun trgovačkih društava nego su ih također zadržavali za sebe, te za trgovačka društva nisu uredno vođene poslovne knjige iako im je bila dostupna poslovna dokumentacija društava - kažu u policiji i dodaju kako je za sada kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su osumnjičenici osobe starosti 38, 31, 29, 28, 23 i 21 godinu s bjelovarskog područja oštetili trgovačka društva za najmanje 6,4 milijuna kuna, a novac prisvojili za sebe.

Našli i ilegalno oružje

Obavljene su pretrage osobnih vozila i prostora koje koriste osumnjičene osobe te je pronađena razna poslovna dokumentacija, pečati trgovačkih društava, mobilni telefoni, novac te nelegalno oružje.

- Protiv svih šest osumnjičenih osoba podnesena je kaznena prijava, dok su četiri osumnjičene osobe uhićene i predane pritvorskom nadzorniku naše policijske uprave - napominju u policiji.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o direktorima i odgovornim osobama u trgovačkim društvima.