Fotografija: Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, piše u izvješću PU požeško - slavonske/Foto: Ivan Peric/CROPIX (ilustracija)
Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, piše u izvješću PU požeško - slavonske/Foto: Ivan Peric/CROPIX (ilustracija)

Kao direktor trgovačkog društva s računa tvrtke na svoj račun prebacio 200 tisuća kuna

Nadalje, uz pomoć Pakračanina za nerealno nizak iznos Lipičanin je otkupio dugotrajnu imovinu društva i osobni automobil te umanjio imovinu društva za preko 350 tisuća kunaPolicijski službenici PU požeško slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Lipika i Pakraca starosti 32 godine koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“.

Na svoj račun prebacio 200 tis.kn

Naime, 32-godišnjak s područja Lipika je kao direktor trgovačkog društva nakon smrti jednog člana društva, a s ciljem pribavljanja imovinske koristi za sebe i za svoju pravnu osobu tijekom 2020. umanjio imovinu društva na način da je s računa društva na svoj osobni račun bez pravne osnove prebacio iznos od oko 200 tisuća kuna.

Otkupio automobil i imovinu tvrtke

Nadalje, također je tijekom 2020. posredstvom 32-godišnjaka s područja Pakraca za nerealno nizak iznos za svoje trgovačko društvo otkupio dugotrajnu imovinu društva i osobni automobil te na druge načine umanjio imovinu društva za preko 350 tisuća kuna, a o čijim je interesima bio dužan brinuti.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, piše u izvješću PU požeško - slavonske.