Fotografija: Daruvarčanin Staniša Stanković tragično je stradao u nesreći na radu u šumi kod Đulovca/Foto: Facebook/ Željko Hajdinjak/Cropix
Galerija
Daruvarčanin Staniša Stanković tragično je stradao u nesreći na radu u šumi kod Đulovca/Foto: Facebook/ Željko Hajdinjak/Cropix

Detalji tragedije u kojoj je poginuo Staniša Stanković iz Daruvara: "Na njega je palo stablo jele"

"Kažu da kad šumar ode, šuma na trenutak utihne.Ta tišina će proći, ali prazninu koju nam ostavljaš, ništa neće nadomjestiti", ovim se riječima oprostio prijatelj poginulog StanišePolicija je otkrila detalje tragedije u šumi nedaleko od mjesta Nova Krivaja u Općini Đulovac, u kojoj je smrtno stradao 55-godišnji radnik Hrvatskih šuma Staniša Stanković iz Daruvara.

Ne navodeći identitet poginulog radnika, policija je u svom priopćenju navela kako je do tragedije došlo u srijedu 23. veljače oko 14.20 sati u šumskom predjelu Skoblar nedaleko od mjesta Nova Krivaja u općini Đulovac.

Policija je obavila očevid na mjestu nesreće/ Foto: Željko Hajdinjak/Cropix (ilustracija)
Policija je obavila očevid na mjestu nesreće/ Foto: Željko Hajdinjak/Cropix (ilustracija)

- 35-godišnji djelatnik obrta iz Virovitice rušio je drvo jele iznad šumskog puta te je ono u padu palo na 55-godišnjeg djelatnika Hrvatskih šuma. Od zadobivenih ozljeda 55-godišnjak je na mjestu događaja preminuo. Na mjestu događaja je uz nazočnost inspektora zaštite na radu obavljen očevid, dok je po nalogu zamjenice Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru tijelo stradalog prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar gdje je 24. veljače obavljena obdukcija - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Dirljive poruke prijatelja

U policiji ističu da nastavljaju kriminalističko istraživanje oko ovog događaja, a po njegovom dovršetku podnijet će izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Nakon što smo u srijedu objavili VIJEST o tragičnom događaju, prijatelji i poznanici tragično preminulog Staniše Stankovića dirljivim su se objavama opraštali od svog prijatelja i sugrađanina na društevnim mrežama.

Tragično preminuli Staniša Stanković/Foto: Facebook
Tragično preminuli Staniša Stanković/Foto: Facebook

- Kažu da kad šumar ode, šuma na trenutak utihne.Ta tišina će proći, ali prazninu koju nam ostavljaš, ništa neće nadomjestiti...hvala ti na lijepim trenucima koje smo proveli, počivaj u miru prijatelju - napisao je jedan od njih.

Sahrana Staniše Stankovića bit će danas, u petak 25. veljače, u 13 sati na gradskom groblju u Daruvaru. Iza tragično poginulog Staniše ostali su otac Franjo, majka Bosiljka, sin Stanko i kćer Elizabeta.