Fotografija: Iz daruvarske BIPE već su nekoliko puta ukradeni parfemi/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Iz daruvarske BIPE već su nekoliko puta ukradeni parfemi/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Daruvarska BIPA opet na meti "mirišljavih" lopova. Nestali parfemi vrijedni nekoliko tisuća kuna

Iz BIPE u Jelačićevoj ulici u Daruvaru već su u nekoliko navrata "nestajali" parfemi, policija je neke lopove uspjela pronaći, a za nekima još tragaDaruvarska BIPA u Jelačićevoj ulici opet se našla na meti "mirišljavih" lopova. 

Naime, kako su izvijestili iz PU bjelovarsko-bilogorske, voditeljica trgovine u Daruvaru podnijela je u ponedjeljak kaznenu prijavu zbog krađe. U prijavi je navela da su 15. rujna u večernjim satima nepoznate osobe iz trgovine ukrale parfeme vrijedne nekoliko tisuća kuna. Daruvarski policajci izuzeli su snimke nadzornih kamera u trgovini i pokrenuli intenzivnu potragu za kradljivcima parfema.

Nije prvi put

Kao što smo već pisali OVDJE, ovo nije prvi put da je baš ova trgovina našla na meti lopova koji su "specijalizirani" za krađu parfema. Prije nešto manje od godinu dana, mladića od 19 godina i 16-godišnju djevojku u krađi parfema vrijednih više tisuća kuna zatekla je prodavačica koja ih nije puštala iz trgovine do dolaska daruvarskih policajaca.

Policija je protiv mladih lopova nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krađe.

Isto tako, daruvarska BIPA bila je interesantna jednom lopovu koji je u lipnju prošle godine ukrao desetak parfema vrijednih oko 6000 kuna.

Nakon što je potrpao devet skupocjenih parfema u svoje džepove i došao do izlaza iz BIPE, aktivirao se senzor koji je prodavačice upozorio na krađu. Iako su žene odmah reagirale i krenule za njim, nisu ga uspjele uhvatiti jer je bio brži.

Nemoguća identifikacija

Budući da je na licu imao zaštitnu masku, a na glavi šiltericu, snimke koje je policija uzela iz BIPE, nisu bile od koristi jer se osoba koja se vidjela na snimci, nije mogla identificirati.

Iz ove poslovnice BIPE u Daruvaru i 2020. godine u dva su navrata "nestali" parfemi.

Početkom lipnja 2020. godine dvije ženske osobe ukrale su parfeme vrijedne nešto više od 2500 kuna. Policija je kradljivice parfema uspjela pronaći, ali ne i parfeme. 

Nitko iz Daruvara

- Bila je riječ o dvjema djevojkama u dobi od 20 i 29 godina koje smo pronašli, ispitali i prijavili za kazneno djelo krađe - rekao nam je tada Dalibor Čajsa, načelnik daruvarske policije.

U listopadu iste godine jedan je 45-godišnji muškarac ukrao parfeme u vrijednosti oko 2000 kuna. Policija je pronašla i lopova i parfeme. Njega su prijavili za krađu, a parfeme vratili u trgovinu.

Do sada niti jedan "ljubitelj" parfema koji je uhvaćen i prijavljen za krađu istih, nije bio iz Daruvara.