Fotografija: Policija ima pune ruke posla s kradljivcima parfema/
Foto: Tea Cimaš/Cropix (ilustracija)
Policija ima pune ruke posla s kradljivcima parfema/ Foto: Tea Cimaš/Cropix (ilustracija)

Iz daruvarske BIPE u godinu dana tri puta ukradeni parfemi vrijedni više od 10.000 kuna

Lani početkom lipnja dvije ženske osobe ukrale su parfeme vrijedne nešto više od 2500 kuna, a u listopadu je jedan muškarac ukrao parfeme vrijedne oko 2000 kunaLopov koji je prije nekoliko dana u daruvarskoj BIPI ukrao desetak parfema vrijednih oko 6000 kuna, prema svemu sudeći, najvjerojatnije nikad neće biti pronađen.

Naime, kako smo neslužbeno doznali, osim što je na licu imao zaštitnu masku, na glavi je imao šiltericu pa su snimke koje je policija uzela iz BIPE, zapravo beskorisne jer se pomoću njih osoba koja se vidi na snimci, ne može identificirati.

Aktivirao se senzor

Nakon što je kradljivac potrpao devet skupocjenih parfema u svoje džepove i došao do izlaza iz BIPE, aktivirao se senzor koji je prodavačice upozorio na krađu. One su odmah reagirale i krenule za njim, no nisu ga uspjele uhvatiti jer je bio brži. 

Inače, ova poslovnica BIPE u Daruvaru prošle godine je dva puta bila na meti kradljivaca parfema. Lani početkom lipnja dvije ženske osobe ukrale su parfeme vrijedne nešto više od 2500 kuna, policija ih je kasnije uspjela pronaći, ali ne i parfeme. 

Parfemi vraćeni

- Bila je riječ o dvjema djevojkama u dobi od 20 i 29 godina koje smo pronašli, ispitali i prijavili za kazneno djelo krađe - rekao nam je Dalibor Čajsa, načelnik daruvarske policije.

Isto tako, prema njegovim riječima, u listopadu prošle godine jedan je 45-godišnji muškarac ukrao parfeme u vrijednosti oko 2000 kuna. 

- U ovom slučaju pronašli smo i počinitelja i parfeme. Njega smo prijavili za krađu, a parfeme smo vratili u trgovinu - ističe Čajsa.

Niti jedan od spomenutih "ljubitelja parfema" nije bio iz Daruvara.